Pasi Mustosen anteeksipyynnössä Noora Rädylle merkillinen sävy – Rädyltä tiukka linjanveto asiaan

Tapa, jolla Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustosen esitti julkisen anteeksipyyntönsä Noora Rädylle, on mietityttänyt useita urheiluihmisiä. Räty ei halunnut vastata suoraan, onko selkkaus Mustosen kanssa kuitattu.

Räty oli nimetty Naisleijonien leirille Vierumäelle ennen elokuulle siirrettyjä Calgaryn MM-kisoja, mutta hän vetäytyi viime hetkellä pois vahvuudesta. Maalivahtikoulua Minnesotassa pyörittävä veskari vetosi työesteisiin ja taloudelliseen tilanteeseen. Mustonen katsoi, että Rädyn olisi 10 000 urheilija-apurahan saaneena urheilijana pitänyt olla maajoukkueen käytettävissä. 

– Hän rikkoi opetusministeriön lainsäädäntöä. Minä päävalmentajana oletin, kuten laissa ja määräyksissä lukee, että apurahaurheilijan on aina oltava maajoukkueen käytössä. Minä poloinen uskoin sitä. Tuli yllätyksenä, että joku saa ja voi kieltäytyä, Mustonen puhisi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola vahvisti, ettei lainsäädäntöä asiaan liittyen ei ole kuitenkaan olemassa. Reilu viikko myöhemmin, eilen tiistaina, Mustonen myönsi sanallisen virheensä. Hän kertoi pyytäneensä Rädyltä henkilökohtaisesti anteeksi. Mustonen sanoi olevansa erittäin pahoillaan Rädylle aiheuttamistaan tunteista, jotka johtuivat hänen terminologisesta virheestään.

Eri urheiluihmiset ovat pohtineet ääneen, kuinka vilpitön Mustosen anteeksipyyntö on. Asiaa papereistaan lukenut päävalmentaja kohdisti anteeksipyyntönsä sanavalintoihinsa ja Rädylle niistä aiheutuneisiin tunteisiin (video jutun ylälaidassa). Sitä ei Mustoselta kuulunut, että hänen toimintatapansa asiassa olisi jo perustavasti ollut väärin.

MTV Urheilu kysyi Noora Rädyltä, onko asia Mustosen anteeksipyynnöllä kuitattu ja miten hän itse suhtautui kyseiseen osaa askarruttaneeseen anteeksipyyntöön.

– En halua puida tätä asiaa tällä viikolla. Joukkueen pelaajat ansaitsevat rauhan pelata Kanadaa vastaan, Räty viestitti.

Olisiko Räty vastannut näin, jos tapaus olisi jo kuitattu? Eikö se voisi tuoda Naisleijonille ennemminkin lisärauhaa, jos Räty sanoisi, että kaunat on tällä erää jätetty taakse ja nyt mennään sovussa eteenpäin? Tulkinta on toistaiseksi tehtävä Rädyn viestin rivien välistä.

Rätyä ei valittu mukaan tuoreeseen maajoukkueryhmään, joka kohtaa Kanadan torstaina Helsingissä ja lauantaina sekä sunnuntaina Turussa. Hän on esittänyt kauden alussa loisto-otteita Hämeenlinnan Pallokerhon maalilla ja on Naisten Liigan torjuntapörssin kärjessä kahdeksan ottelun torjuntaprosentillaan 96,9.

Noora Räty jätti MM-kisat väliin taloudellisten syiden takia – haluaa Naisleijonien maalille olympialaisissa 10:40
Noora Räty selvitti lokakuussa MTV:lle MM-kisoista pois jäämistään ja pohti ajatusta Pekingin olympialaisista.

Lue myös:

    Uusimmat