"Parkkihalli ei olekaan parkkihalli!" Katso, kuinka CNN:n toimittaja hämmästelee maanalaisten pommisuojien laajuutta Helsingissä

CNN:n toimittaja ihmetteli maanalaisten pommisuojien laajuutta Helsingissä 3:46
CNN:n toimittaja ihmetteli maanalaisten pommisuojien laajuutta Helsingissä

Nato-hakemustaan jättävä Suomi on ollut viime viikkoina taajaan tahtiin kansainvälisen median otsikoissa. Yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n toimittaja kävi viikonloppuna ihmettelemässä maanalaisten pommisuojien laajuutta Helsingissä.

CNN vieraili pommisuojassa Helsingin Hakaniemessä ja välitti viestiä maailmalle siitä, miten monipuolisesti suomalaiset käyttävät pommisuojaa rauhan aikana.

CNN:n toimittaja Nic Robertson johdatti katsojat pommisuojakierrokselle sanoilla:

– Kysymys kuuluu, milloin parkkihalli ei olekaan parkkihalli! Ja vastaus on, silloin kun se on osa maanalaista bunkkeriverkostoa, jota käytetään sodan tullessa pommisuojana. 

Robertson varmisti vielä katsojien tietävän, mistä maasta on kyse, kun puhutaan siitä, kuka Suomen turvallisuutta uhkaa –Venäjästä.

Suojaan mahtuu 900 000 ihmistä, eli koko Helsinki ja vähän ylikin

Helsingin uumenissa on laaja pommisuojien verkosto. Suojaan mahtuu kaikkiaan 900 000 ihmistä. Suojaan voisi mennä siis koko Helsingin väestön lisäksi ihmisiä myös muualta lähialueilta.

Luolista löytyy muun muassa urheilukenttä sählyn pelaajia varten, lasten leikkialue – ”mahdollisesti maailman turvallisin” – kahviloita ja jopa iso uima-allas. Se on tietenkin olympiakisojen kokovaatimukset täyttävä.

Pommisuojat saadaan CNN:n haastatteleman suomalaisen pelastusviranomaisen mukaan käyttöön 72 tunnissa, eli kolmessa vuorokaudessa.

– Kerta kaikkiaan lumoavaa, Robertson kiittelee.

Lue myös:

    Uusimmat