Mainos

Parikymppinen Sara laihtui 80 kiloa reilussa vuodessa: ”Ihmiset pystyvät parempaan kuin luulevat”

Nuoren ruotsalaisnaisen mukaan jokainen pystyy saavuttamaan unelmansa, jos sitä vain oikeasti haluaa. 

Vain reilu vuosi sitten 22-vuotias Sara Stille pystyi hädin tuskin solmimaan kengännauhojaan. Ruotsalaisnainen painoi 146 kiloa ja oli hyvin lähellä luovuttaa alati nousevan painonsa kanssa. Yksi päätös muutti kuitenkin naisen elämän suunnan totaalisesti. Nykyisin hän painaa alle 70 kiloa ja voi paremmin kuin koskaan.

– Ihmiset pystyvät parempaan kuin luulevat, nainen toteaa.

Perheen perustaminen motivoi

Uudenvuodenaattona 2015 Sara antoi itselleen viimeisen mahdollisuuden pudottaa painoa. Vaaka näytti 146,5 kiloa ja painoindeksi sairaalloista ylipainoa. Paino oli kohonnut niin korkeaksi, että jokapäiväiset aktiviteetit, kuten kävely ja portaiden nousu tuottivat nuorelle naiselle vaikeuksia.

– Autolla ajaessani en pystynyt enää kääntymään katsomaan sokeaa pistettä. Oli niin monia jokapäiväisiä asioita, joiden ei pitäisi tuottaa ongelmia 21-vuotiaalle. Olin kyllästynyt elämään tällä tavoin, Sara kertoo käänteentekevästä hetkestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sara kertoo olleensa ylipainoinen lähes koko aikuisikänsä. Vaikea lapsuus johti siihen, että murrosiässä nainen alkoi hakea lohtua ruosta. Normaalina päivänä hän saattoi syödä pizzan ja päälle vielä puoli kiloa karkkia, ei lähes koskaan normaalia kotiruokaa.

– Olin jo niin lihava, ettei ollut enää väliä, jos söisin vielä enemmän ja tulisin vielä suuremmaksi. Ajattelin, etten voisi laihtua, sillä olin kokeillut jo kaikkea. Olin luovuttanut. Se oli samalla sekä itsevihaa että itsesääliä, Stille kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Totaalisen laihdutuspäätöksen tehtyään naisen ensimmäinen päätös oli luopua karkeista ja sokerisista juomista. Ensimmäistä kertaa elämässään hän onnistui pitämään lupauksensa, ja ryhtyi samaan aikaan harjoittelemaan henkilökohtaisen valmentajansa kanssa kuntosalilla. Kun ensimmäinen kilo oli kadonnut, naisen motivaatio kasvoi entisestään.

– Ennen kuin aloitin tämän matkan, pelkäsin, etten voisi koskaan saada lapsia. Mahdollisuus perheen perustamiseen on ollut erittäin vahva motivaatio, nainen kertoo.

Puhuu tavallisen kotiruoan puolesta

Nykyisin Saran vaa’an lukema näyttää 68,5 kiloa, eli painoa tippui reilussa vuodessa peräti 80 kiloa. Nopea laihtuminen on tuonut mukanaan löysää ihoa, ja matkan aikana hänen läheisensä ovat olleet huolissaan naisen suurista treenimääristä. Naisen itsensäkin mukaan näin suuren painomäärän pudottaminen olisi vaatinut kaksi kertaa enemmän aikaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Pää ei oikein pysynyt mukana. Minun on ollut todella vaikea ymmärtää tätä muutosta. On vaikea nähdä itseni hoikkana, sillä tunnen itseni yhä suureksi.

Päivittäisten treenien lisäksi nainen on oppinut, kuinka tärkeä asia tavallinen ja monipuolinen ruoka oikein on. Nykyään hän syö paljon vähärasvaista proteiinia, kuten lohta ja kanaa. Kadotettujen kilojen myötä nainen on myös luopunut ehdottomuudesta ja sallii itselleen nykyisin ennen kiellossa olleita herkkuja. Kieltäytyminen ei ole hänen mukaansa avain terveyteen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sara uskoo, että aivan jokainen voi päästä tavoitteeseensa, kunhan vain tekee päätöksen.

– En usko, että on reilua sanoa itselleen, etten voisi laihtua. Olin ennen yksi niistä ihmisistä, jotka sanoivat yrittäneensä kaikkensa. Mielestäni se on vain helppo tekosyy, jonka taakse piiloutua.

Saran vinkit – näin onnistut:

 • Tee päätös. Sinun täytyy todella haluta pudottaa painoasi ja olla valmis taistelemaan päätöksen puolesta.
 • Aseta realistinen tavoite ja ole kiltti itsellesi. Painon pudottaminen voi olla aluksi vaikeaa ja vaatia aikaa, tiedosta tämä.
 • Hanki apua personal trainerilta päästäksesi alkuun.
 • Opettele, mitkä ruoat ovat hyväksi juuri sinulle. Proteiinipitoisen ruoan syöminen on tärkeää joka tapauksessa.

Videolta voit katsoa myös toisen inspiroivan laihdutustarinan. 

2:50

Lähde: Expressen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.