Lähes sata kiloa pudottanut nainen listaa viisi asiaa, jotka auttoivat painonpudotuksessa: "Halusin laihtua, jotta en kuole"

Painonhallinnan haasteet 8:18
Miksi painonhallinta on niin haasteellista? Asiantuntija kertoo

Amerikkalainen Stacy pudotti painoa lähes sata kiloa elämänmuutosten avulla. Nyt nainen kertoo viisi vinkkiä, joilla pääsi huikeaan tulokseensa.

Eräänä aamuna kaksi vuotta sitten Stacy Blair katsoi peiliin. Nähdessään peilikuvansa hän ei tuntenut iloa. Hän painoi noin 159 kiloa.

– Terveyteni huononi koko ajan ja alkoi olla kivuliasta vain liikkua tai seistä, Stacy, 30, kuvaili haastattelussa Good Morning Americalle.

– Tuo hetki muutti ajatusmaailmaani ajatuksesta, että halusin laihtua ollakseni laiha tai näyttääkseni hyvältä, ajatukseen siitä, että haluan laihtua, jotta en kuole. Olin tuolloin 28-vuotias, joten sanoin itselleni, että haluan elää kolmekymppiseksi. Ja tässä olen.

Painaa nyt 61 kiloa

Kaksi vuotta myöhemmin Stacy painaa 61 kiloa. Painoa putosi lähes sata kiloa.

– Kaikki on erilaista. Suurin asia, jota rakastan, on, ettei minun tarvitse ajatella kokoani, ennen kuin teen jotakin, nainen kuvailee.

– Tapanani on sanoa, että nyt voin elää. Aiemmin vain olin olemassa.

Stacy on jakanut painonpudotusmatkansa Instagramissa ja haluaakin kannustaa muita elämänmuutokseen.

– Voit aina ottaa terveytesi takaisin. Täytyy vain olla kärsivällinen eikä koskaan luovuttaa.

Stacy listasi viisi asiaa, jotka auttoivat häntä pudottamaan painon.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

1. Motivaatio

Aiemminkin Stacy oli onnistunut toisinaan pudottamaan painoa, mutta se palasi aina hetken kuluttua takaisin. Lopulta hän päätti laihtua itsensä ja terveytensä vuoksi, ei muiden ihmisten takia.

Stacy halusi olla terve ja kyetä liikkumaan pikkuveljiensä kanssa. Hän myös toivoo saavansa jonain päivänä omia lapsia, ja tekikin elämänmuutoksen terveytensä vuoksi ulkonäön sijaan.

– Suurin palapelin palanen oli löytää syy sille, miksi halusin pudottaa painoa, hän sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

2. Ruokasovellus

Stacy latasi kalorimääriä tarkkailevan ruokasovelluksen ja opetteli ymmärtämään syömiään ruokia. Hän tutki sovelluksen avulla, mitä syö, ja mikä olisi oikea annoskoko.

3. Ruokien valmistelu

Stacy valmistelee viikon ruoat viikonloppuna, jotta hänellä on aina terveellistä, hyvää syötävää.

– Aiemmin söin paljon pikaruokaa, helposti noudettavaa ja epäterveellistä: pizzaa, ranskalaisia, kaikkea, mitä ei tarvitse valmistaa, Stacy sanoo.

Nyt hän valmistaa viikonloppuisin kaksi erilaista reseptiä. Hän kokkailee usein äitinsä kanssa ja valmistelee annokset viikon varrelle. Alussa Stacy myös punnitsi ruoat ja tutki, miten isoja annoksia syö.

– Tein niin juuri siksi, koska tiesin, että mikäli en suunnittele kaikkea etukäteen, annan vielä itselleni luvan hakea roskaruokaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

4. Ketodieetti

Muutaman kuukauden painonpudotuksen jälkeen Stacy alkoi seurata niin sanottua ketodieettiä eli hyvin vähähiilihydraattista dieettiä. Hän käytti puhelinsovellusta ravintoaineiden seuraamiseen. Naisen mukaan jokaisen on tärkeää löytää itselleen toimiva, sopiva tapa syödä.

– Keto vain sattui toimimaan minulle, Stacy sanoo.

5. Keskity ruokaan, älä treeniin

Stacy pudotti ruokavaliotaan seuraamalla 22 kiloa ennen kuin alkoi treenata. Sitten hän sai polvivamman, joka osaltaan esti treenaamisen. Hän uskookin, että avain painonpudotukseen oli syödä terveellisesti. Nykyisin vammasta toipunut Stacy ulkoilee, pyöräilee ja vaeltaa.

– Saan tehdä sitä, mitä rakastan, eikä painoni, terveyteni tai huoli näistä asioista estä minua.

Lue myös:

    Uusimmat