Joulupiparien leipominen on lasten suosikkipuuhaa, josta innostuvat helposti aikuisetkin. Toisin kuin usein kuvitellaan, edes taikinan tekeminen ei ole vaikeaa tai hidasta, vaan taikina syntyy vaivattomasti ja tuo keittiöön herkullisen joulun tuoksun.
Piparkakuissa parasta on monikäyttöisyys: piparit maustavat myös monet jälkiruoat ja leivonnaiset. Perinnepikkuleivät saavat uuden ja modernin ilmeen, kun leivonnassa käyttää persoonallisia muotteja ja mielikuvituksellisia koristeluja.
Parhaisiin suomalaisiin jouluperinteisiin kuuluvat piparkakut, joiden taikina syntyy vaivattomasti. Ohje on yksinkertainen: tummaa siirappia ja taloussokeria kiehautetaan mausteiden kanssa, lisätään rasva ja annetaan jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen seokseen lisätään vielä kananmuna ja jauhot, ja taikina on valmis! Piparitaikinan annetaan kovettua jääkaapissa, joten sen voi tehdä valmiiksi jo leivontaa edeltävänä päivänä. Itse tehty taikina maistuu herkulliselta, ja jos siihen haluaa uusia makuvivahteita, se onnistuu helposti mausteita vaihtamalla.


