Mainos

Pardia: Valtion aluepolitiikka ristiriitaista

STTK:laisen palkansaajajärjestön Pardian mukaan valtion aluepolitiikkaa ristiriitaiseksi. Järjestön mielestä henkilöstöä ei ole kuultu riittävästi uudistuksia suunniteltaessa.

STTK:lainen palkansaajajärjestö Pardia moittii valtion aluepolitiikkaa ristiriitaiseksi. Järjestön mielestä myöskään henkilöstöä ei ole kuultu riittävästi valtionhallinnon toiminnallisia ja rakenteellisia uudistuksia suunniteltaessa.

-Vaikka valtionhallinnon alueellistaminen on Vanhasen hallituksen tärkeä tavoite, silti samanaikaisesti puretaan alueellisia toimintoja, toteaa Pardian neuvottelupäällikkö Seppo Väänänen Kuopiossa. Väänänen nimeää esimerkkinä Kuopion ja Mikkelin sotilasläänien esikunnat, jotka aiotaan nykymuodossaan lakkauttaa vuoteen 2008 mennessä. Lisäksi Karjalan lennoston tulevaisuus saattaa olla vaakalaudalla.

Neuvottelupäällikkö Väänänen arvoioi että toteutuessaan uhkakuvat koskettaisivat yli tuhatta henkeä. Toisaalta taas suunnitellaan maavoimaesikunnan perustamista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Ristiriitaisilla toimilla aiheutetaan suurta epävarmuutta henkilöstölle. Väänäsen mukaan henkilöstö pitäisi ottaa mukaan suunnittelemaan toimintoja ja päättämään niistä. Kun näin ei tehdä, huolestuvat ihmiset toimeentulostaan ja työpaikoilla syntyy vastarintaa.

-Yt-laissakin todetaan, että henkilöstö tulee olla kaikilla tasoilla mukana. Tämä on unohtunut valtiotyönantajalta, vaikka julkisen sektorin tulisi toimia esimerkkinä muille työnantajille, Väänänen toteaa.

Pardiaan kuuluu yli 70000 jäsentä, joista enemmistö työskentelee valtion virastoissa, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa ja noin kolmasosa liikelaitoksissa ja yrityksissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.