Mainos

Palestiinalaisia yhteistoimintamiehiä surmattiin

Palestiinalaiset surmasivat Israelin kanssa yhteistoiminnasta epäiltyjä maanmiehiään.

Aseistautuneet hyökkääjät ovat ampuneet kaksi palestiinalaista sairaalassa, jonne nämä oli tuotu toipumaan vankilassa tapahtuneesta kranaatti-iskusta. Kolmas kranaatti-iskun uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Hyökkääjät heittivät kaksi käsikranaattia selliin, jossa oli yhteistoiminnasta Israelin kanssa epäiltyjä palestiinalaismiehiä. Gazan kaupungin päävankilassa tehdystä kranaatti-iskusta epäillään palestiinalaista vanginvartijaa.

Miehet vietiin kranaatti-iskun jälkeen haavoittuneina sairaalaan, minne naamioituneet hyökkääjät seurasivat uhrejaan. Kaksi miehistä teloitettiin sairaalavuoteelleen, kolmas kuoli vammoihinsa. Loput kranaatti-iskussa haavoittuneet siirrettiin tämän jälkeen muualle.

Teloitettujen miesten uskotaan antaneen Israelille tietoja, jotka johtivat Islamilaisen Jihadin yhden johtajan surmaan kymmenkunta vuotta sitten.

Arafatin kannattajat osoittivat mieltään

Länsirannalla tuhannet palestiinalaiset kokoontuivat tänään Ramallahiin tukemaan presidentti Jasser Arafatia, jonka hallinnon vastustajat ovat pitäneet mielenosoituksia ja organisoineet väkivaltaisia iskuja jo parin viikon ajan.

Arafatin tukena oli myös hiljattain eroa anonut pääministeri Ahmed Qurei. Hän sanoi mielenosoittajille, että Arafat on palestiinalaisten johtaja ja kaikkien pitäisi tukea häntä.

Qurei kokosi hallituksensa yhteen tänään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän oli päättänyt sittenkin jatkaa virassaan. Kokouksen jälkeen hän sanoi toimittajille, ettei hallitus aio antaa kenenkään hyökätä turvallisuusjoukkojaan vastaan.

Viikonloppuna aseistautuneet palestiinalaiset sytyttivät tuleen turvallisuusjoukkojen rakennuksia.

Israelin sotilaat ampuivat myöhään eilen Gazassa lähellä Eli Sinain siirtokuntaa kolme palestiinalaistaistelijaa, kertoivat sairaalalähteet.

Tänään palestiinalaisnainen sai surmansa Khan Junisissa Israelin armeijan ja taistelijoiden välisessä tulitaistelussa.

Israelin poliisilähteiden mukaan Gazan alueen pohjoisosasta laukaistiin tänään ohjus kohti Sderotin kaupunkia. Neljän ihmisen kerrottiin saaneen lieviä vammoja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.