Mainos

Palestiinalaishallinto pyysi YK:n turvallisuusneuvostoa koolle

Palestiinalaiset vetoavat YK:n turvallisuusneuvostoon Israelin surmattua Hamasin hengellisen johtajan.

Palestiinalaishallinto on pyytänyt YK:n turvallisuusneuvostoa kokoontumaan erityisistuntoon sen jälkeen, kun Israel oli surmannut palestiinalaisten Hamas-järjestön hengellinen johtajan Ahmed Yassinin ilmaiskulla.

Palestiinalaishallinnon mukaan turvallisuusneuvoston tulisi "tutkia tämä inhottava rikos ja järjestää suojelua (palestiinalaisille)". Palestiinalaisjohto kehotti myös Arabiliiton ministerineuvostoa koolle ottamaan kantaa palestiinalaisjohtajien murhiin.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on tuominnut Yassinin surman. Hänen mukaansa Israelin armeija rikkoi iskullaan kansainvälistä oikeutta ja vaikeutti rauhanponnisteluja.

-Tällaiset toimet eivät ole vain kansainvälisen oikeuden vastaisia, mutta ne eivät myöskään edistä millään tavalla rauhanomaisen ratkaisun etsimistä, Annan sanoi toimittajille New Yorkissa.

EU tuomitsi Yassinin surman

EU tuomitsi Hamas-johtaja Ahmed Yassinin "laittoman surman".

Unionin mukaan teko murentaa terrorismin vastaisen taistelun laillista pohjaa. Brysselissä koolla olevat ulkoministerit totesivat yhteisessä lausunnossaan, että lain ulkopuolella tehdyt surmat eivät ole pelkästään kansainvälisen oikeuden vastaisia, vaan ne murentavat myös oikeusvaltion käsitettä, mikä on avainasemassa taistelussa terrorismia vastaan.

Ulkoministerit muistuttivat myös, että unioni on johdonmukaisesti tuominnut Hamasin tekemät itsemurhaiskut israelilaisia vastaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Yhdeksän uutiset 22.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.