Mainos

Palestiinalaiset: Wye pantava toimeen heti

Palestiinalaiset pitivät tänään kiinni vaatimuksestaan, että Wyejoen sopimuksen kaikki kohdat on pantava toimeen heti.

Israel-PLO, liput grafiikassa


He torjuivat siten Israelin pääministerin Ehud Barakin eilisen ilmoituksen, jonka mukaan Israel alkaa panna toimeen osia Wyejoen sopimuksesta kolmen viikon kuluttua. Palestiinalaisten hallitus muistutti koko yön jatkuneen kokouksen jälkeen, että Wyejoen sopimus edellyttää toimeenpanon aloittamista heti ja että se on vietävä päätökseen enintään kolmen viikon kuluessa.

Sopimuksen tärkeintä osaa - Israelin joukkojen vetäytymistä Länsirannalta - Israel alkaa Barakin mukaan tosin panna toimeen vasta seitsemän viikon kuluttua - 10 kuukautta sovittua myöhemmin. Barak haluaa lykätä sopimuksen edellyttämää järjestyksessä toista vetäytymistä vieläkin pidemmälle ja yhdistää sen ns. lopullista asemaa eli kiistan pysyvää ratkaisua koskeviin neuvotteluihin.

-Näillä ehdotuksilla ei ole mitään mahdollisuuksia mennä läpi, koska lopullista asemaa koskevia neuvotteluja ei voida aloittaa ennen kuin Oslossa ja Wyejoella solmitut väliaikaiset sopimukset on pantu kokonaan täytäntöön, palestiinalaisten hallitus sanoi.

Barakin kovaa linjaa edustava edeltäjä Benjamin Netanyahu jäädytti Wyejoella lokakuussa solmitun sopimuksen toimeenpanon joulukuussa. Sopimuksen mukaan Israelin olisi pitänyt palauttaa palestiinalaisille 13 prosenttia lisää Jordanvirran länsirantaa tämän vuoden tammikuuhun mennessä. Israelin joukkojen oli määrä vetäytyä kolmessa vaiheessa, mutta vain yksi vaihe on pantu toimeen ja se koski vain kahta prosenttia Länsirannasta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.