Mainos

Palanut Tyrvään kirkko käyttöön ehkä jo jouluksi

Korjaustyöt kaksi ja puoli vuotta sitten palaneella Tyrvään Pyhän Olavin kirkolla jatkuvat talvitauon jälkeen. Palon jälkeen rakennettu väliaikainen kate on purettu, ja kesän suururakkana on lopullisen katon rakentaminen.

Tyrvään kirkko ennen korjaustyön alkua

Kesän työ alkoi maassa tehtyjen, lähes tonnin painoisten kattotuolien nostolla. Viime kesänä tehdyt kattotuolit valmistellaan huolella nostokuntoon.
-Nämä kattotuolit on semmosia rakenteita että ne kestää aika paljon puristusta mutta ei lainkaan minkäänlaista vetoa ja ainoa paikka mistä näitä pystyy nostamaan on lopullinen lepopinta elikkä näitten kattotuolien tassut. Niistä nostetaan eräänlaislla henkseleillä, jotka sitten puristavat sitä kattotuolia kasaan kevyesti, kertoo työmestari Aki Sulonen Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta.

Tuleva kesä on kiireinen. Jos kaikki sujuu hyvin, Tyrvään Pyhä Olavi näyttää syksyllä jo oikealta kirkolta.
-Kun saadaan paanukate valmiiksi, kivityöt valmiiksi, ikkunat ja ovet, paikallinen seppä tulee taontatöihin ja puuseppä tekee ikkunat vanhan mallin mukaiseksi, niin minä uskon, että tuossa tiellä kulkija ja kirkonmäelle tulija näkee kirkon ulkoapäin niin kuin se oli ennen paloa, rakennustoimikunnan puheenjohtaja, kirkkoherra Osmo Ojansivu Tyrvään seurakunnasta arvelee.
-Neljännen adventin eli jouluaaton aamuna voisimme tulla lyhtyjen kanssa tuonne kirkkoon uuden holvikaton alle ja veisata jouluvirren, silloin tuntuisi että riemuvuosi on tullut Tyrväälle.

Korjaukseen on tähän mennessä kulunut paljon talkootyötä ja noin 3,3 miljoonaa markkaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.