Mainos

Pakistanissa isku Yhdysvaltain konsulaatin lähellä

Yhdysvaltalainen diplomaatti kuoli konsulaatin lähelle tehdyssä iskussa.

Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa ja yli 50 haavoittunut Karachissa Pakistanissa tehdyssä itsemurhaiskussa. Räjähdys tapahtui Marriott-ketjun hotellin pysäköintialueella, joka on Yhdysvaltain konsulaatin vieressä tarkkaan vartioidulla alueella. Pommi tuhosi ainakin 15 autoa ja rikkoi ympäristön rakennusten ikkunoita.

Surmansa saaneiden joukossa oli yksi amerikkalaisdiplomaatti.

Vain muutama tunti pommi-iskun jälkeen Karachissa ammuttiin kaksi rakettia, mutta kukaan ei haavoittunut. Välikohtaus sattui köyhällä Gadapin esikaupunkialueella Karachin liepeillä.

Pakistanin viranomaiset epäilivät, että Karachin pommi-isku oli tarkoituksella ajoitettu Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin vierailun alle. Bush vakuutti, etteivät "terroristit ja tappajat" pysty estämään hänen tuloaan Pakistaniin. Turvallisuussyistä johtuen Bushin vierailun tarkkaa ajankohtaa ei ole kerrottu, mutta hänen on määrä lähteä perjantaina Intiasta kohti Pakistania.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf esitti pahoittelunsa Bushille ja tuomitsi voimakkaasti iskun.

Pakistanin islamistit suhtautuvat kielteisesti Yhdysvaltoihin, ja maassa on viime aikoina järjestetty myös länsimaissa julkaistujen profeettapiirrosten vastaisia mielenosoituksia.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.