IL: Sanna Marinin perheen aamiaiset maksetaan verovaroista, edun perustelut kyseenalaiset – presidentti Niinistö kustantaa ruokansa itse

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) perheen käyttöön hankitaan elintarvikkeita noin 300 eurolla kuukaudessa. Asiasta uutisoi Iltalehti. Hankintojen laillisuus on lehden tietojen mukaan kyseenalainen.

Sanna Marinin ja hänen perheensä käyttämä etu perustuu valtioneuvoston kanslian tulkintaan, jonka mukaan pääministerillä ja samaan talouteen kuuluvilla on oikeus saada valtion varoista aamiaistarvikkeita ja kylmiä aterioita heidän yöpyessään pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa.

Ruokaedun lakiperusta on kyseenalainen

Ruokaedun lakiperusta on Iltalehden mukaan kyseenalainen.

Valtioneuvoston kanslia vetoaa lehdelle ministeripalkkiolakiin, joska listaa valtion varoista maksettavat kustannukset. Lista ei kuitenkaan sisällä elintarvikkeita.

Valtioneuvoston kanslia lisäksi salaa pääministerin kauppakuitit yksityisyyden suojaan vedoten.

Sauli Niinistö ei nauti aamiaisedusta

Tasavallan presidentin virka-asuntoon kuuluvat palkkiosta annetun lain mukaan täysin samat edut kuin Kesärannalle ja pääministerille. Siitä huolimatta presidentti Sauli Niinistölle tai hänen perheelleen ruokaostoksia ei makseta valtion varoista. 

Presidentin kansliasta kerrotaan Iltalehdelle, että mainittu lakipykälä ei mahdollista tällaisen edun tarjoamista.

2:55
Pääministeri Sanna Marin seurasi innokkaasti viisuja – tässä hänen mielipiteensä Blind Channelin menestyksestä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja