”Päiväunet ovat vain laiskoille” – ethän usko näihin torkkumyytteihin?

Päiväunilla on monia tieteellisesti todistettuja hyötyjä ihmisille, joilla on normaali unirytmi. Silti moni elättelee kummallisia torkku-uskomuksia.

Ethän enää usko näihin myytteihin?

"Vain laiskat tai alle 5-vuotiaat torkkuvat"

Noin kolmannes amerikkalaisaikuisista ottaa nokkaunet päivittäin. Torkuilla onkin monia positiivisia vaikutuksia, sillä ne voivat parantaa muistia ja lisätä luovuutta ja valppautta. Ei kuulosta kovin laiskalta, vai mitä?

"Jos torkun, herään entistä väsyneempänä"

Tahmainen tunne päiväunien jälkeen on monelle tuttu tilanne, mutta ei välttämätön. Tunne on luultavasti seurausta liian pitkistä päiväunista ja asiantuntijat ovatkin sitä mieltä, että parhaan hyödyn saa alle puolen tunnin päikkäreistä. Yli 30 minuutin päiväunen aikana ihminen vaipuu syvään uneen, josta on hyvin vaikea herätä kesken kaiken.

"Töissä ei kannata torkkua"

Työntekijää, joka painelee päiväunille kesken päivän, ei ehkä katsota työyhteisössä hyvällä, mutta todellisuudessa sormien heristelylle ei ole sijaa. Levännyt työntekijä on tehokas työntekijä ja vain vartin nokoset riittävät hyvin piristämään iltapäivän väsymyksessä.

"Kahvi ennen nokosia pitää minut hereillä"

Todellisuudessa kahvin vaikutus ei ala heti. Voit hyvin juoda kupin kahvia ja painella sitten vartin tai puolen tunnin torkuille. Kofeiini alkaa vaikuttaa unen aikana piristävästi ja heräät nokosiltasi erityisen levänneenä.

"On tehokkaampaa työskennellä ilman keskeytyksiä"

On totta, että olet pois työpöytäsi äärestä, jos päätät ottaa muutaman minuutin nokoset kesken päivän. Kovin väsyneenä työteho kuitenkin laskee, kun taas päiväunet lisäävät tehokkuuttasi. Saat siis todennäköisesti korvattua menetetyn ajan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja