Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Päivällinen porisee padassa

Pataruoka. Kuva: Lehtikuva.
Pataruoka. Kuva: Lehtikuva.
Julkaistu 22.09.2009 09:31
(Päivitetty 22.09.2009 15:56)

Pataruoka antaa potkua ja pitää lämpimänä. Pistä herkullinen pata uunin ja käy päivällisen kypsyessä lenkillä raikkaassa syysilmassa.

Pataruokien kypsyminen kysyy kärsivällisyyttä, mutta niiden valmistaminen on helppoa. Suurin työ on ainesten pilkkominen ja esivalmistelu.

Makua pataan

Potkua pataan saa pavuilla. Kuva: Ruokakesko.

Padan voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi valkosipulilla, tuoreilla yrteillä tai maustetahnoilla. Broileri- ja kasvispatoihin kannattaa kokeilla hunajaa tai siirappia, jos pitää makean ja suolaisen yhdistelmästä.

Kookosmaito, kerma ja juusto antavat padoille täyteläisyyttä. Oluen ja punaviinin lisäksi padan voi maustaa siiderille. Akin siiderinen lihapata valmistetaan palapaistista.

Siiderinen lihapata

noin 650 g palapaistikuutioita
1 rs (300 g) Pirkka keittojuureksia (tuoreita)
2 (200 g) sipulia
2-3 rkl juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
noin 1 dl vettä
6-8 kokonaista maustepippuria
1-2 laakerinlehteä
2 dl kuivaa omenasiideriä (ei light)

Paloittele keittojuurekset ja sipulit. Ruskista lihapalat useassa erässä rasvassa ja siirrä lihat pataan. Mausta ne suolalla, rosmariinilla ja mustapippurilla.

Huuhdo pannu paistokertojen välissä tilkalla vettä ja kaada vesi pataan.

Lisää pataan kasvikset, maustepippurit, laakerinlehdet ja siideri. Hauduta pataa kannen alla 200-asteessa 2-3 tuntia, kunnes liha on mureaa.

Syksyn ruokaisat padat

Tomaattinen lihapata maustetaan yrteillä. Kuva: Ruokakesko.

Ruokaisa Burgundinpata on sopii täydellisesti syksyyn. valmistetaan karjalanpaistista, pekonista ja kasviksista. Herkullinen pataruoka maustetaan tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla.

on edullista arkiruokaa parhaimmillaan. Maukas ja mehevä pata valmistuu vajaassa tunnissa.

Kevyttä ja mehevää

Kasvispadasta saa ruokaisan lisäämällä pataan reilusti papuja. Puutarhurin kasvispataan sopivat terveelliset kidneypavut.

on huomattavasti nopeampi pataruoka. Syksyllä reseptin herkkusienet voi korvata tuoreilla metsäsienillä. Kevyt kanapata saa väriä ja makua kauden kasviksista.

Viinibroileri

1 rs (n. 450 g) Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileepihvejä
1 pkt (170 g) amerikanpekonia
1 rs (200 g) Pirkka herkkusieniä
3 (n. 250 g) sipulia
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl punaviiniä
1/2 dl vettä
1 laakerinlehti
1 1/2 tl timjamia
mustapippuria
persiljaa

Paloittele fileepihvit neljään osaan. Suikaloi pekoni. Lohko puhdistetut herkkusienet ja sipulit.

Ruskista pekonit paistinpannussa, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet. Sekoita, kunnes sipulit ja sienet saavat hieman väriä. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Siirrä seos pataan.

Lisää joukkoon punaviini. Ruskista broileripalat pannussa ja lisää pataan. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi pataan. Lisää laakerinlehti, timjami ja mustapippuri.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa riisin ja leivän kanssa.

Punaviiniä pataruokien kera

Teksti: MTV3

Kuvat: Ruokakesko ja Lehtikuva.

Lisää aiheesta:

Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremminEliniän kasvu hidastuu – ennusteet satavuotiaaksi elämisestä uusiksi
Lifestyle
Akin mehevä lihapata maustetaan siiderillä. Kuva: Ruokakesko.
Broileripata maustetaan punaviinillä. Kuva: Ruokakesko.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"

  • 07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • 06:31
    Nettiporno

    Miten kumppanin pornon katseluun tulisi suhtautua? "Voitaisiin nähdä enemmän mahdollisuutena"

  • Eilen19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin