Mainos

Päiväkotiruoka on turvallisempaa kuin ravintolaruoka

Ruokaravintoloiden terveystarkastuksissa ilmenee jonkin verran vakavia puutteita, kertoo Helsingin ympäristö- ja terveyspäällikkö Riikka Åberg. Viime vuonna Helsingissä suljettiin kaksi ravintolaa vakavien puutteiden vuoksi.

Laitosravintoloissa kuten kouluruokaloissa, sairaaloissa tai päiväkodeissa, ruokaileminen on turvallisempaa kuin perinteisissä ruokaravintoloissa syöminen.

– Yleisesti koulujen, päiväkotien ja sairaaloiden keittiöissä on hyvin vähän epäkohtia verrattuna tavallisiin ruokaravintoloihin ja pizzerioihin. Niissä on asiat pääosin todella hyvin ja henkilökuntaakin ehkä koulutetaan enemmän omavalvontaan, Åberg kertoo.

Laitoskeittiöitä, kuten kouluruokaloita, valvotaan kuitenkin perinteisiä ruokaravintoloita lepsummin.

– Siihen on syynä resurssipula. Keskitämme terveystarkastuksia etupäässä sellaisiin ravintoloihin, joissa ruoka tehdään itse. Näissä myös riskit ovat suuremmat. Suurin osa Helsingin kouluruoasta tulee keskuskeittiöstä, joka on tarkassa valvonnassa, Åberg perustelee heikkoa valvontaa.

Vakavia puutteita harvoin

Vakavia, asiakkaiden terveyttä uhkaavia puutteita esiintyy Helsingin ravintoloissa harvoin, yleensä vain muutaman kerran vuodessa. Suurin osa puutteista liittyy omavalvonnan laiminlyöntiin tai hygieniaan. Ketjuravintoloissa omavalvonta on yleensä säädellympää, joten myös siihen liittyvät puutteet ovat harvinaisempia.

Toisinaan ravintoloiden toimintatavat saattavat olla virheellisiä.

– Vaikkapa ruoan jäähdyttäminen, että miten se tapahtuu. Siinä on tietyt riskit ja on tietyt vaatimukset, miten jäähdyttäminen pitää tehdä, Åberg sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.