Mainos

Päiväkotilapsen kuolemasta tuomittiin sakkoja kahdelle

Espoon käräjäoikeuden mukaan päiväkodin johtaja ja lastenhoitaja syyllistyivät kuolemantuottamukseen. Kaksivuotias poika kuoli toissa vuonna Espoon Mankkaalla, kun kiipeilyteline romahti päiväkodin pihassa.

Espoolaisen päiväkotilapsen kuolemasta on langetettu sakkoja kahdelle hoitohenkilökuntaan kuuluvalle. Espoon käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että yksityisen päiväkodin johtaja ja yksi lastenhoitaja syyllistyivät kuolemantuottamukseen. Harjoittelijana toimineen hoitajan ja palveluntuottajan syytteet hylättiin.

Nyt jo toimintansa lopettaneen yksityisen päiväkodin hoitaja sai kuolemantuottamuksesta 60 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa 960 euroa. Johtajalle puolestaan lankesi 30 päiväsakkoa, josta koituu 360 euroa.

Kaksivuotias poika sai surmansa toissa vuoden huhtikuussa Espoon Mankkaalla, kun pitkään kokoamista odottanut puinen kiipeilyteline romahti. Osa lapsista oli leikkimässä tapahtumahetkellä puukasan tuntumassa. Pikkupoika jäi puuosien alle ja tukehtui.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun osa päiväkodin pienimmistä lapsista sekä työntekijöistä johtaja mukaan lukien lähtivät nukketeatteriin.

Pihalle jäi neljäntoista lapsen kanssa kaksi hoitajaa, joista toinen oli harjoittelija. Kun yhdelle tytöistä tuli pissahätä, koulutuksen saanut hoitaja lähti hänen kanssaan sisälle. Harjoittelija jäi yksin pihalle haravoimaan ja tarkkailemaan muita lapsia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.