Mainos

Paistijauhelihakohu: Valmistaja valmis muuttamaan tarvittaessa nimeä

Lihateollisuudesta löytyy ymmärrystä Eviran pyynnölle muuttaa paistijauhelihan nimeä tai koostumusta. Pyynnön syynä on se, että paistijauhelihaan käytetään yleisesti muitakin ruhon osia kuin paistia.

Snellman-yhtiöstä kerrotaan, että se on valmis muuttamaan tuotteen nimeä, jos Evira niin päättää.

– Snellman on sitä mieltä, että me ymmärrämme tämän ongelman, että tämä nykyinen nimi ei kuvaa nykyistä tuotetta parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt käydään nämä neuvottelut loppuun asti Eviran kanssa. Sitten Evira päättää ja me mennään sen mukaan, sanoo Snellmanin Lihanjalostuksen myynti- ja markkinointijohtaja Peter Fagerholm.

Fagerholm ei ota suoraan kantaa siihen, pitäisikö tuotteen nimeä vai koostumusta muuttaa. Hänen mukaansa kokonaan paistista tehty paistijauheliha saattaisi jäädä kuivaksi, koska rasvaprosentti jäisi vain 3-4 prosenttiin. Lisäksi tuotteen hinta nousisi.

Jos nimeä muutettaisiin, yksi esimerkki olisi Fagerholmin mukaan nimetä tuotteet naudan jauhelihaksi, jolloin eri tuotteet määriteltäisiin rasvaprosentin perusteella.

Lihayhtiö Atriasta puolestaan kerrotaan Maaseudun Tulevaisuus -lehdelle, että paistijauheliha on kuluttajille tuttu tuote eikä nimi tämän vuoksi johda harhaan.

Naudan jauhelihassa paistia yhtä paljon?

Esimerkiksi Snellman on kertonut, että sen paistijauhelihassa paistia on 5-30 prosenttia. Kuluttaja saattaa pienen paistiosuuden perusteella pohtia, voisiko halvemmassa naudan jauhelihassa olla paistia myös 5 prosenttia.

– Täysin mahdollista, en ota kantaa siihen, mutta naudan jauhelihaa säädetään hyvin pitkälle rasvapitoisuuden ja sidekudosmäärän perusteella, vastaa Snellmanin Lihanjalostuksen myynti- ja markkinointijohtaja Peter Fagerholm.

Fagerholmin mukaan Snellmanilla on luonnollisesti eri reseptit tavalliselle naudan jauhelihalle ja paistijauhelihalle.

Kuluttaja saattaa yhä pohtia, voiko naudan jauhelihassa ja paistijauhelihassa olla lopulta yhtä paljon paistia.

– Ei voi olla, vastaa Fagerholm.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.