Maaseudun Tulevaisuus: Paistijauhelihassa liian vähän paistia

Eviran mukaan paistijauheliha ei vastaa nimeään, sillä siihen käytetään yleisesti muitakin ruhon osia kuin paistia.
Eviran mukaan paistijauheliha ei vastaa nimeään, sillä siihen käytetään yleisesti muitakin ruhon osia kuin paistia.Lehtikuva
Julkaistu 07.12.2012 06:02(Päivitetty 13.12.2012 18:24)

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on pyytänyt lihataloja muuttamaan paistijauhelihan nimeä tai koostumusta, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Eviran mukaan paistijauheliha ei vastaa nimeään, sillä siihen käytetään yleisesti muitakin ruhon osia kuin paistia. Esimerkiksi Snellman on kertonut, että sen paistijauhelihassa paistia on 5-30 prosenttia.

Lehden mukaan lihateollisuus on Eviran kanssa eri mieltä nimen harhaanjohtavuudesta. Esimerkiksi johtaja Matti Perälä Atrialta toteaa lehdelle, että paistijauheliha on kuluttajille tuttu tuote eikä nimi sen vuoksi johda harhaan.

Evira odottaa lihatalojen kannanottoja vielä tässä kuussa.

(MTV3 - STT)

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa