Mainos

Paavo Haavikon elämäkerran julkaisemista ei keskeytetä

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt akateemikko Paavo Haavikon pojan Heikki Haavikon vaatimuksen hänen isänsä elämäkerran julkaisuprosessin keskeyttämisestä. Heikki Haavikon asiamiehen mukaan päätöksestä tullaan valittamaan hovioikeuteen.

Heikki Haavikko haki käräjäoikeudelta turvaamistoimea sillä perusteella, että hänellä olisi edesmennen isänsä tekijänoikeuksien nykyisenä haltijana oikeus tutustua teokseen ja osallistua sen julkaisua koskevaan päätöksentekoon.

Käräjäoikeuden mukaan Heikki Haavikko ei ole "saattanut todennäköiseksi " että hänellä olisi kirjan kustantajaa Otavaa vastaan tekijänoikeuteen perustuva oikeus.

Mistä on kyse?

Paavo Haavikon elämäkerran " Haavikko-niminen mies" on määrä ilmestyä lokakuussa. Paavo Haavikon poika Heikki Haavikko vaati käräjäjäoikeutta määräämään julkaisuprosessin keskeytettäväksi.

Hän katsoo, että elämäkerta on Paavo Haavikon ja Mauno Saaren yhteinen teos. Näin ollen Heikki Haavikolta olisi - edesmenneen isänsä tekijänoikeuksien nykyisenä haltijana - pyydettävä suostumus kirjan julkaisemiseen.

Kirjan kustantajan Otavan mukaan kirjan ainoa tekijä on Mauno Saari, jonka kanssa kustannussopimus on tehty, eikä kustantajalla siten ole syytä hyväksyttää teosta Heikki Haavikolla. Otavan mukaan kirjan julkaisun estäminen olisi ennakkosensuuria, joka kielletään Suomen perustuslaissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.