Mainos

Paavi tuomitsi abortin Brasiliassa

Paavi on puuttunut Brasilian-vierailullaan maata kuohuttavaan aborttikysymykseen. Maailman suurimman roomalaiskatolisen valtion presidenttipari tukee lakialoitetta, joka sallisi abortin tarkoin rajatuissa tapauksissa. Katolisen kirkon päämieheltä ei heru ymmärrystä lakiuudistukselle.

Kohteliaiden hymyjen taakse kätkeytyi väkeviä ristiriitoja, kun paavi saapui tervehdyskäynnille Brasilian presidentinlinnaan. Maan kongressi valmistautuu äänestämään lakialoitteesta, joka sallisi abortin raiskaustapauksissa tai jos raskaus vaarantaa äidin terveydentilan.

Lakiuudistuksella on läpimenon mahdollisuudet, ja presidentti Fernando Henrique Cardoson odotetaan antavan sille siunauksensa. Presidentin puoliso, Ruth Cardoso, on tukenut oikeutta aborttiin maan ykkösnaisen painoarvolla. Paavin vierailun alla ilmestyneissä lehtihaastatteluissa rouva Cardoso toivoi, ettei katolisen kirkon päämies osallistuisi turhan tarmokkaasti maan aborttikiistaan.

Vatikaanin valtias näytti kuitenkin olevansa vapaa sellaisista maallisen politiikanteon rajoituksista kuin toisen maan sisäisiin asioihin puuttumisesta. Paavi Johannes Paavali II julisti Rio de Janeirossa raamatullisin sanakääntein ja ensitöikseen, että abortti lukeutuu synneistä suurimpiin. Paavin tuomitseva asenne aborttia kohtaan ei yllätä ketään, mutta se ruumiillistuu hankalalla hetkellä lakiuudistuksen ajajien kannalta.
(MTV3/Pekka Karppinen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.