Mainos

Paavi: Konfliktit ratkaistava rauhanomaisesti

Paavi Johannes Paavali II vetoaa konfliktien rauhanomaisen ratkaisun puolesta.

Paavi rukoilee

Paavi Johannes Paavali II on vedonnut konfliktien rauhanomaisen ratkaisun puolesta aloittaessaan Kazakstanin-vierailunsa.

-Erimielisyyksiä ei pitäisi ratkaista turvautumalla aseisiin vaan rauhanomaisten neuvottelujen ja vuoropuhelun kautta, paavi sanoi laskeuduttuaan Kazakstanin pääkaupungin Astanan lentokentälle.

Paavi vierailee kuusipäiväisen matkansa aikana Kazakstanin lisäksi myös Armeniassa. Kyseessä on 81-vuotiaan paavin 95. matka Italian ulkopuolelle.

Paavin vierailuun liittyvät erityisen tiukat turvatoimet Yhdysvaltoihin viime viikolla tehtyjen terrorihyökkäysten jälkeen. Paavi piti kiinni matka-aikeistaan siitä huolimatta, että Yhdysvaltojen on arveltu voivan kostaa iskut lähellä Kazakstania sijaitsevaan Afganistaniin.

Paavi on aiemmin sanonut olevansa "murtunut" Yhdysvaltoihin kohdistetuista terrori-iskuista. Hän kehotti kuitenkin amerikkalaisia välttämään kiusausta vastata iskuihin vihalla ja väkivallalla.

Paavi pitää sunnuntaina Kazakstanin pääkaupungissa messun, johon odotetaan noin 50 000 ihmistä. Tiistaina hänen on määrä jatkaa matkaansa Armeniaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.