Paavi jakoi parisuhdevinkkejä – tässä kolme tärkeää lausahdusta, joiden ei saa antaa unohtua arjen keskellä

Näin parisuhde viritetään huippukuntoon 8:56
Uutisaamussa kerrottiin, miten voitte virittää parisuhteenne huippukuntoon!

Tällaisia vinkkejä paavi antoi naimisissa oleville pareille. 

Paavi Franciscus kirjoitti naimisissa oleville pariskunnille viestin, joka julkaistiin 26. joulukuuta. Uutistoimisto AP:n mukaan tuossa viestissä hän muun muassa muistutti ihmisiä perheen merkityksestä. Hän myös kertoi, mitkä sanat ovat kaikkein tärkeimmät avioliitossa oleville.

Paavi toivoo perheiden hakevan apua

Paavi kertoi koronasulkujen ja karanteenien pakottaneen perheitä viettämään enemmän aikaa yhdessä. Tällaiset tilanteet voivat koetella kaikkien kärsivällisyyttä ja joskus johtaa ongelmien pahentumiseen sekä eroon. Paavin mukaan ero voi olla vanhemmistaan pysyvyyttä, turvaa ja rakkautta hakeville lapsille erittäin rankka tilanne. 

Hän kertoi tiedostavansa sen, että pandemia on saattanut pahentaa joitain perheessä kyteviä ongelmia, mutta toivoi pariskuntien hakevan apua sitä kaivatessaan. Hän toivoi ihmisten muistavan anteeksiannon merkityksen.

Kolme tärkeintä lausahdusta avioliitossa

Kirjoituksessaan paavi kertoi, että avioliiton kolme tärkeintä lausahdusta ovat: "please", "thanks" ja "sorry". Vapaasti suomentaen ne fraasit ovat "ole kiltti", "kiitos" ja "olen pahoillani¨.

AP:n mukaan paavi vie usein viestiä näistä sanoista eteenpäin tavatessaan perheitä ja aviopareja.

Sopikaa riidat ennen nukkumaamenoa

Paavin mukaan olisi myös tärkeää tehdä sovinto ennen nukkumaanmenoa. Muuten tilanne voi seuraavana aamuna olla jäätävä. Hän toivoi, että ihmiset eivät antaisi hiljaisuuden ja itsekkyyden rakentaa välilleen muuria.

Lisäksi paavi kehotti perheenjäseniä pistämään kännykät syrjään ruokapöydässä ja puhuvan toisilleen. Hän piti surullisena seikkana sitä, jos ihmiset selaavat puhelintaan läheisilleen puhumisen sijaan. 

Lähteet: AP, Independent

Lue myös:

    Uusimmat