Mainos

Pääsiäisliikenne tukossa iltapäivällä – tähän aikaan vältät ruuhkat

Pääsiäisen menoliikenne vilkastuu tänään kiirastorstaina puolen päivän jälkeen ja aiheuttaa jonoja liikenteeseen.

Muistilista pääsiäisliikenteeseen

Turhan kireät aikataulut pois. Perille pääseminen on tärkeämpää kuin etukäteen asetetut kellonajat.

Kuskin keskityttävä vain ajamiseen.

Kuskin vireystila ja ajokunto varmistettava etukäteen.

Auton kunto ja kuormaus ovat kohdallaan koko matkan ajan. Erityisesti väärin sijoitetut, sitomattomat ja ylipainoiset kuormat vaarantavat tienkäyttäjien turvallisuutta.

Matkan varrella kelit voivat vaihdella huomattavasti. Jos matka jatkuu pohjoiseen saakka, kannattaa talvirenkaat pitää alla.

Poliisi suorittaa mm. rattijuopumus-, ajotapa- ja maastoliikennevalvontaa erityisesti lomakeskusten läheisyydessä. Lisäksi normaalit liikenteenvalvontatoimet jatkuvat pyhien ylitse muulla tieverkolla.

 

– Kyllä se ajoittuu tuonne iltapäivän tunteihin, puhutaan ehkä kello 13-19 välistä. Riippuen siitä miten ihmiset töistä pääsevät. Jos on mahdollista katsoa miten oman matka-ajan ajoittaa, niin ehkä sitä ruuhkaisinta aikaa kannattaa vältellä, kertoo poliisitarkastaja Pasi Kemppainen Poliisihallituksesta.

Menoliikenne voi olla vilkasta vielä huomennakin.

– Itseasiassa siinä on mielenkiintoinen näkökulma, että etelässä liikenne rauhoittuu, mutta edelleen itäisessä ja pohjoisessa Suomessa liikenne on normaalia vilkkaampaa. Ruuhkista ei voida varmaankaan puhua, mutta voi jonoutumista tapahtua siellä tieverkolla, Kemppainen jatkaa.

Paluuliikenne jakaantuu sunnuntaille ja toiselle pääsiäispäivälle. Liikennemäärien huipputunnit maanantaina sijoittuvat nekin iltapäivään klo 13–19 välille jonouttaen liikennettä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.