Pääministerin mukaan Trump–Putin-tapaamisen tulokset eivät jää järjestelyistä kiinni – "Tulokset riippuvat täysin presidenteistä"

Niinistö otti Trumpin vastaan Mäntyniemessä 3:19

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan presidentti Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaaminen Helsingissä on Suomelle ennen kaikkea suuri tunnustus. Pääministerin mukaan ulkopolitiikka ei ole jäänyt presidentin hoitoon siitä huolimatta, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi huipputapaamista.

Video: Niinistö otti Trumpin vastaan Mäntyniemessä

– Ilman muuta tämä on Suomelle todella iso tunnustus, Sipilä kommentoi hetki sitten Mäntyniemessä alkanutta tapaamista Porissa. 

Pääministerin mukaan tunnustus on nimenomaan Suomen ajamalle diplomatialle ja ulkopoliittiselle osaamiselle. Sipilän mukaan huipputapaamisen lopputulokset eivät jää ainakaan kiinni järjestelyistä. 

– Tulokset riippuvat kahdesta presidentistä. Me järjestämme tapaamiselle hyvät puitteet, Sipilä summasi tapaamisen järjestelyitä. 

Sipilä kommentoi Porissa myös Yhdysvaltain presidentin Trumpin ajoittain erittäinkin kärkästä kielenkäyttöä. 

– Onhan kielenkäyttö sellaista, johon ei ole totuttu, ehkä se tarkoituksellisesti herättelee poteroistaan päättäjiä, Sipilä pohti. 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat