Mainos

Pääkaupunkiseudun junia uusitaan

Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta on päättänyt tilata 40 uutta junaa lähivuosina. Junien kokonaismäärä lisääntyy kuitenkin vain muutamalla, sillä samalla vanhaa kalustoa poistetaan käytöstä.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junakalustoa uusitaan lähivuosina roimasti. Seuraavan kymmenen vuoden aikana liikenteessä on 40 uutta lähijunaa. Suurin osa junista korvaa vähitellen käytöstä poistuvaa vanhaa kalustoa. Nykyinen junamäärä kasvaa vain noin kymmenellä: 74 junasta reiluun 80:een. Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta (YTV) päätti junahankinnoista tänään kokouksessaan.

Junat hankkii YTV-kaupunkien ja VR:n omistama Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy, jolta YTV vuokraa ne. 40 junaa tulevat maksamaan noin 200 miljoonaa euroa.

Uuden kaluston hankinnan myötä lippujen hintoihin saattaa olla odotettavissa jonkinmoinen korotus. YTV kuitenkin uskoo, että hintahyppäys saadaan pidettyä kurissa lisämatkustajien avulla. Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy ei ole vielä päättänyt, mistä junat hankitaan. Avoin tarjouskilpailu on kuitenkin jo alkanut, ja se ratkeaa noin vuoden kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.