Mainos

OYS:n sydänpotilaiden jonot pitenevät

Oulun yliopistollisessa sairaalassa eilen sattunut tutkimuslaitteen palo pahentaa merkittävästi sydänpotilaiden pitkiä jonotusaikoja.

Jonot varjoainekuvauksiin olivat OYS:ssa ennen paloa jo viisi kuukautta. -Selvää on, että jonot pitenevät, mutta on vaikea sanoa, kuinka paljon, totesi kardiologisen osaston ylilääkäri Markku Ikäheimo tänään. Ikäheimo kuitenkin vakuuttaa, että kaikki kiireelliset ja vakavat tapaukset hoidetaan entiseen tapaan.

Sydäntutkimuslaboratorion röntgenlaitteen tuhoutumisen vuoksi lievempiä sepelvaltimopotilaita ei voida kuvata eikä lievempiä rytmihäiriöpotilaita hoitaa. He joutuvat odottelemaan tutkimusaikaansa nyt pidempään.
Epäonninen laboratorio on pois käytöstä ehkä kuukausien ajan. OYS:n kardiologisella osastolla on kuitenkin toinen laboratorio, joka toimii. Osaston kapasiteetti putoaa näin puoleen. -Me pyrimme kompensoimaan kapasiteetin laskua tekemällä töitä työajan ulkopuolella. Muutamia toimenpiteitä pystymme myös ehkä tekemään röntgenosaston tiloissa, Ikäheimo valaisi.

Osaston toimintakyvyn lasku saa aikaan myös sen, että ainakin yksi lääkäri aikoo pitää lomaa työmäärän vähentyessä. Hoitohenkilökunnankin lomanpitoa mietitään.

Uusi laitteisto maksaa maltaita

Laboratorion röntgenlaite meni eilen oikosulkuun ja OYS:n kyseisestä siivestä jouduttiin tyhjentämään kolme kerrosta savun takia.

Kardiologisella osastolla pelätään, että laitteiston uusiminen vaatii yli miljoonan euron sijoitusta. Tällainen summa syntyy, jos koko laboratorion laitteisto joudutaan uusimaan vain yhden laitteen sijasta. -Vielä emme tiedä, joudutaanko kaikki laboratorion röntgenlaitteet uusimaan. Se selviää ensi viikolla, kun pystymme tutkimaan asioita tarkemmin; paikat on silloin ehditty putsata, Ikäheimo kertoi.

Koko laboratorion laitteiston uusimiseen päädytään ainakin silloin, jos runsaan kymmenen vuoden ikäiseen tuhoutuneeseen laitteeseen ei löydetä varaosia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.