Mainos

Ovimies yökerhoammuskelusta: Missä tahansa voi tapahtua näin

Helsingissä Kampissa ravintola Tigerin viikonloppuinen ampumistapaus herätti julkisuudessa oitis keskustelua ravintoloiden ovimiehistä.

Jo vuosia alalla ovimiehenä työskennellyt Mikael Eklund tyrmää Radio Novan Enbuske&Linnanahde -crewssä ovimiesten kohtaaman kritiikin.

– Tämä on aika jännä, että väännetään asiasta toiseen. Tällä asialla ei ole mitään tekemistä ovimiesten toiminnan kanssa. Missä tahansa voi tapahtua näin, jopa R-kioskilla, muistuttaa Eklund.

Yökerho Tigerissä ammuttiin kahta ihmistä lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä. Molemmat uhreista haavoittuivat, mutta toinen uhreista on jo päässyt kotiin.

Eklundin mielestä on erikoista että keskustelu on kääntynyt liivijengeihin ja rikollisuuteen juuri ovimiehissä. Poliisi ilmoitti sunnuntaina, että se ei epäile jengien välienselvittelyn olevan syynä ampumiseen helsinkiläisessä Tiger-yökerhossa.

Ovimiehen työ muuttunut

Helsingin Sanomat taasen uutisoi maanantaina, että yökerho Tigerin järjestyksenvalvonta on ollut runsaan vuoden Helsingin poliisin tarkkailussa. Lehden tietojen mukaan Tigerin ovimiehiä on valitettu välinpitämättömiksi.

Eklundin mukaan ovimiehen työ on vuosien saatossa muuttunut

– Ihmisillä on asenne muuttunut. He ovat tietoisia omista oikeuksistaan ja eduistaan. Liian helposti lähdetään siihen, että heille ei saa tehdä mitään, eikä heihin saa koskea. Uhkaillaan poliisilla ja välittömästi kun kosket johonkin, niin väärin teet.

Poliisi jatkaa yhä tapauksen tutkintaa. Poliisi otti ampumisen jälkeen kolme kiinni epäiltynä teosta, mutta vapautti henkilöt myöhemmin. Tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti ei kertonut Iltalehdelle vielä maanantaina, onko poliisilla tiedossa epäillyn henkilöllisyys.

Epäilty on kuitenkin poliisin tietojen mukaan mies. Myös ase on yhä hukassa. Ampuminen tapahtui ravintolan kuudennessa kerroksessa terassilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.