Outokumpu vähentää Sheffieldistä 670 työpaikkaa

Kylmävalssaamon lopettaminen merkitsee lopputiliä tehtaan 570 työntekijälle. Lisäksi 100 työpaikkaa lähtee Sheffieldin sulatolta.

Outokummun tehtaan lopettaminen vie 670 työpaikkaa Sheffieldissä Britanniassa. Yhtiö kertoo, että yt-neuvottelut on saatu päätökseen, ja ammattiliittojen kanssa on sovittu tehtaan sulkemisesta.

Kylmävalssaamon lopettaminen merkitsee lopputiliä tehtaan 570 työntekijälle. Lisäksi 100 työpaikkaa lähtee Sheffieldin sulatolta, joka toimittaa vastedes raaka-ainetta vain Outokummun pitkien tuotteiden ja levyjen valmistukseen.

Outokummun mukaan sekä yhtiö että ammattiliitot ovat hyväksyneet sen, ettei tuotannon jatkuminen kylmävalssaamossa ollut enää taloudellisesti mahdollista. Yt-neuvotteluissa sovittiin irtisanomisjärjestelyistä ja työntekijöiden tuesta uuden työpaikan saamiseksi.

Outokumpu kertoi lokakuussa Sheffieldin kylmävalssaamon lopettamisesta ja tuotannon keskittämisestä yhtiön Tornion tehtaalle. Yhtiöllä on käynnissä myös yt-neuvottelut 300 työpaikan vähentämisestä Suomesta. Päätöstä odotetaan ennen vuodenvaihdetta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat