Mainos

Outokumpu vähentää Sheffieldistä 670 työpaikkaa

Kylmävalssaamon lopettaminen merkitsee lopputiliä tehtaan 570 työntekijälle. Lisäksi 100 työpaikkaa lähtee Sheffieldin sulatolta.

Outokummun tehtaan lopettaminen vie 670 työpaikkaa Sheffieldissä Britanniassa. Yhtiö kertoo, että yt-neuvottelut on saatu päätökseen, ja ammattiliittojen kanssa on sovittu tehtaan sulkemisesta.

Kylmävalssaamon lopettaminen merkitsee lopputiliä tehtaan 570 työntekijälle. Lisäksi 100 työpaikkaa lähtee Sheffieldin sulatolta, joka toimittaa vastedes raaka-ainetta vain Outokummun pitkien tuotteiden ja levyjen valmistukseen.

Outokummun mukaan sekä yhtiö että ammattiliitot ovat hyväksyneet sen, ettei tuotannon jatkuminen kylmävalssaamossa ollut enää taloudellisesti mahdollista. Yt-neuvotteluissa sovittiin irtisanomisjärjestelyistä ja työntekijöiden tuesta uuden työpaikan saamiseksi.

Outokumpu kertoi lokakuussa Sheffieldin kylmävalssaamon lopettamisesta ja tuotannon keskittämisestä yhtiön Tornion tehtaalle. Yhtiöllä on käynnissä myös yt-neuvottelut 300 työpaikan vähentämisestä Suomesta. Päätöstä odotetaan ennen vuodenvaihdetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.