Mainos

Outoa valmistetta myydään potenssilääkkeenä netissä

Lääkelaitos varoittaa, että netissä myytävän Kamagra-nimisen potenssilääkkeenä markkinoidun valmisteen turvallisuudesta ei ole mitään takeita.

Lääkelaitos varoittaa oudosta, potenssilääkkeenä markkinoidusta Kamagra-valmisteesta, jota myydään suomenkielisillä verkkosivuilla. Valmisteen turvallisuudesta ja tehosta ei ole mitään takeita, eikä sitä ole hyväksytty lääkkeeksi EU:n alueella. Myöskään valmistaja tai edes valmistusmaa ei käy ilmi verkkosivuilta.

Lääkelaitos on tehnyt tutkintapyynnön poliisille ja vaatinut markkinointiin käytetyn fi-verkkotunnuksen sulkemista.

Lääkelaitos kehottaakin kyseistä valmistetta tilanneita lopettamaan sen käytön heti ja viemään loput pillerit apteekkiin hävitettäväksi. Lääkelaitoksen laboratorio tutkii parhaillaan valmistetta.

Valmistetta markkinoidaan harhaanjohtavasti Viagran vaikuttavaa ainetta sildenafiilia sisältävänä rinnakkaisvalmisteena. Sivuilla väitetään perättömästi, että Kamagra olisi lisensoitu apteekkiliike ja että kyseinen valmiste olisi lääketieteellisesti hyväksytty. Verkkosivuilla on käytetty myös symboleja, joilla on pyritty vahvistamaan mielikuvaa hyväksytystä lääkkeestä.

Lääkelaitoksella ei ole tietoa Kamagran valmistajasta tai edes valmistusmaasta. Se on ollut kuitenkin yhteydessä sen lähetysmaan ja markkinoinnin osalta myös Ruotsin lääkevalvontaviranomaiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.