Outo tarttuva tauti leviää USA:ssa: Metsästäjiä varoitettu zombi-hirvistä – luurangoksi laihtuneet eläimet hoipertelevat ympäriinsä kuola valuen

Hirvillä ja peuroilla esiintyvää tarttuvaa tautia on verrattu jopa hullunlehmäntautiin. Se tekee elämistä väsyneitä ja heikkoja. Jopa metsästäjiä on varoitettu niin sanotuista zombi-hirvistä, kertoo Sky News.

Viranomaiset pyrkivät estämään sairastuneiden yksilöiden liikkumista toisiin osavaltioihin Nevadasta. Tauti on toistaiseksi melko tuntematon, eikä ole varmaa voiko siitä olla vaaraa ihmiselle.

Oireet ilmenevät eläimillä yleensä vasta pitkän ajan kuluttua tartunnasta, sillä keskimääräinen itämisaika on kahdesta neljään vuotta. "Zombi-tartunnan" saaneet hirvet ja peurat ovat lähes luuta ja nahkaa ja hoipertelevat ympäriinsä kuola valuen.

Asiantuntijat epäilevät, että taudin seurauksena hirvet eivät pelkää ihmisiä niin paljon, vaan lähestyvät heitä normaalia rohkeammin.

Tauti voi olla hirville ja peuroille erittäin vaarallinen ja sillä saattaa olla potentiaalia jopa hävittää koko populaatio. 

– On vain kyse siitä, milloin se tapahtuu. Emme voi rakentaa kuplaa Nevadan ympärille, kommentoi Peregrine Wolff eläinlääkäri Nevadasta.

Kuolleita yksilöjä testataan tällä hetkellä ainakin Utahin ja Nevadan osavaltioissa. Samantyyppisiin hirvi- ja peurakuolemiin on törmätty myös Kansasissa, Coloradossa ja Wyomingissa.

Lue myös:

    Uusimmat