Väkivaltaiset pesukarhut kauhistuttavat Yhdysvalloissa – hyökkäys tallentui videolle: "Tämä on pelottavaa"

Väkivaltaiset pesukarhut kauhistuttavat New Jerseyssä: “Tämä on pelottavaa” 0:46
Katso pesukarhun hyökkäys tästä.

Princetonin yliopiston oppilaat ovat joutuneet oudon ilmiön kohteeksi, jossa pesukarhut ovat hyökkäilleet heidän kimppuunsa.

Kyseisten pesukarhujen on epäilty kantavan eläinten raivotautia eli rabiesta. Asia nousi esiin, kun koulun oppilas kuvasi videon tapahtuneesta. 

Voit katsoa välikohtauksen yllä olevalta videolta.

Viranomaiset kertovat, että videolla näkyvässä välikohtauksessa pesukarhu oli purrut ja raapinut oppilasta. Oppilas on saanut hoitoa raivotaudin tarttumisen varalta.

Tämä on järkyttävää ja pelottavaa. Yleensä pesukarhut eivät käyttäydy tällä tavalla ihmisiä kohtaan, yliopiston senioritutkija Valerie Wales sanoo.

Miltei heti ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen yliopiston liepeiltä raportoitiin toisesta vastaavasta. Tässä tapauksessa pesukarhu oli istunut rivitalon terassilta, jonka jälkeen se teki samanlaisen hyökkäyksen kuin aiemmassa tapauksessa.

Eläinviranomaisen Jim Ferryn mukaan pesukarhut eivät käyttäydy yleensä kyseisellä tavalla.

Tämä on aika epätavallista. Pesukarhu saattaa olla agressiivisempi, jos sillä on rabies. Silloin eläin on kiihtyneessä tilassa, Ferry kertoo.

Viranomaiset tekevät kovasti töitä väkivaltaisten pesukarhujen löytämiseksi. Raivotauti voi olla kuolemaan johtava virus, jota voidaan ehkäistä välttämällä kostetusta virusta kantaviin eläimiin.

Lähteet: CNN, 6abc.com

Lue myös:

    Uusimmat