Metsästäjät lastasivat hirven veneeseen surkein seurauksin: Paatti upposi kesken matkan, mutta hirvi jäi kellumaan – paukkuliivit pelastivat seurueen

Kolme henkilöä joutui veden varaan veneen upottua tänään Liperissä Paksuniemen edustalla.

Henkilöt olivat hirvimetsällä ja he lastasivat kaadetun hirven veneen kyytiin tarkoituksenaan kuljettaa se saaresta mantereelle. Veneen kyytiin nousi myös metsästysseurueen kolme jäsentä.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että vesimatkan aikana veneen keulasta tuli vettä veneeseen, jolloin vene alkoi upota. Henkilöt ehtivät ilmoittaa tapahtuneesta hätäkeskukseen ennen kuin he joutuivat veden varaan.

Edeltä rantaan mennyt havaitsi seurueen vedessä

Metsästysseurueen jäsen, joka oli veneillyt edeltä mantereelle, alkoi kaivata tovereitaan ja havaitsi kiikareilla henkilöt veden varassa noin 600 metrin päässä rannasta.

Ripeästi toiminut henkilö meni veneellä tapahtumapaikalle ja pelasti veden varaan joutuneet kuljettaen heidät rantaan. Aiemmin kaadettu hirvi jäi kellumaan veteen, josta muu metsästysseurue otti sen talteen.

Kaksi veden varassa ollutta henkilöä oli varustautunut paukkuliiveillä ja yksi pelastusliiveillä. Pelastustoiminnan johtajan arvion mukaan liivien käyttö pelasti ihmiset.

Ensitietojen perusteella henkilöt eivät loukkaantuneet vakavasti.

Lue myös:

    Uusimmat