Oulun kaupunginjohtaja 12-vuotiaan puukotuksesta: "Kaikki ei ole kunnossa"

Oulun puukottajalla uusnatsitausta 3:30
Oulun puukottajalla uusnatsitausta

Oulun kaupunginjohtajan Ari Alatossavan mukaan Oulussa on täysin turvallista asua viime torstaina tapahtuneesta puukotuksesta huolimatta.

– Viime aikaiset tapahtumat kertovat tietysti varmaan siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Kysymyksessä on hyvin poikkeuksellinen ja järkyttävä tapahtuma, joka on aiheuttanut paljon epätietoisuutta ja varmasti pelkoakin siitä, että onko tämä yleisempää ja tapahtuuko tämä uudestaan, Alatossava sanoo MTV Uutisille.

Alatossava painottaa, että on tärkeää löytää ne keinot, joilla vastaavanlaiset tapaukset saadaan estettyä. 

Oulussa on edelleen turvallista asua, kaupunginjohtaja lisää. Hänen mukaansa viime vuosien perusteella Oulu on jopa parantanut tilastosijoitustaan.

– Poliisilla on tällainen häiriöindeksi, jolla he seuraavat erilaisia väkivalta- ja rikostapahtumia suurissa kaupungeissa. Jos sitä tilastoa katsotaan, Oulu ei ole muita isoja kaupunkeja väkivaltaisempi. Itseasiassa Oulu on mennyt siinä suhteessa viime vuosina parempaan suuntaan. 

Kaupunginjohtajan mukaan yleinen käsitys on, että Oulu ei ole rasistinen kaupunki

– Oulussa on noin 12 000 henkilöä jotka puhuvat muuta kieltä kuin suomea ja ruotsia. Se on noin viisi prosenttia Oulun väestöstä. Oulu kansainvälistyy ja monikultturisoituu kovaa vauhtia ja nämä ovat tärkeitä asioita kaupungille ja kaupunkiin muuttaville, jatkaa Alatossava.

Epäillyn vangitsemisoikeudenkäynti alkaa

Torstaina tapahtuneessa väkivallanteossa loukkaantui vakavasti 12-vuotias maahanmuuttajataustainen poika. Toinen alaikäinen uhri onnistui pakenemaan puukottajaa. Poliisi epäilee uusnatsitaustaista, 33-vuotiasta miestä kahdesta murhan yrityksestä. Tutkintaa johtaa Oulun poliisi ja keskusrikospoliisi (KRP) tukee sen tutkintaa.

MTV Uutiset seuraa epäillyn vangitsemisoikeudenkäyntiä paikan päällä Oulussa. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat