Mainos

Oudot räjähdykset Bangkokissa – terrori-isku epäonnistui?

Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa on tapahtunut tänään iltapäivällä kaksi räjähdystä. Tapahtumien yksityiskohdat ovat vielä epäselviä.

Ensimmäinen räjähdyksistä vaurioitti taksia ja haavoitti sen kuljettajaa. Toisessa räjähdyksessä haavoittui kolme ihmistä. Joidenkin tietojen mukaan haavoittuneita on viisi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun kolmen miehen nähtiin pakenevan kaupungin itäosassa sijaitsevasta talosta, jossa kerrottiin juuri räjähtäneen.

Viranomaisten mukaan yksi miehistä heitti räjähtävän esineen kohti taksia, joka kieltäytyi pysähtymästä. Myöhemmin mies yritti heittää toisen esineen kohti poliisia aiheuttaen räjähdyksen. Poliisin sijaan heittäjä itse haavoittui vakavasti.

Bangkok Post -lehti kertoo televisiouutisia lainaten, että mies kantoi mustaa muovikassia ja heitti ensimmäisen räjähteen kohti taksia, kun taksinkuljettaja kieltäytyi ottamasta häntä kyytiin. Kun poliisi saapui paikalle, mies heitti räjähteen heitä kohti, mutta se osui puuhun ja pomppasi takaisin. Uutisten mukaan mies menetti molemmat jalkansa räjähdyksessä.

Terrori-iskua pelätty

Bangkokin poliisin apulaiskomentaja kertoo uutistoimisto AFP:lle, että haavoittuneelta mieheltä löydettiin iranilainen henkilöllisyystodistus, joten todennäköisesti hän on Iranin kansalainen. Taloa, josta miehet pakenivat, tutkitaan parhaillaan.

Thaimaan pääministeri Yingluck Shinawatra kehotti olemaan vetämättä hätäisiä johtopäätöksiä räjähdysten taustoista.

– Annetaan poliisin ja tiedustelupalveluiden tehdä työnsä. Ihmisten ei kannata panikoida, koska tekijä saatiin kiinni, hän kommentoi.

Bangkokin kaupunki on ollut varpaillaan siitä asti, kun Yhdysvallat varoitti sitä viime kuussa terrori-iskun mahdollisuudesta Bangkokin turistialueilla.

Thaimaan poliisi on Yhdysvaltojen varoituksen jälkeen ottanut kiinni Libanonin kansalaisen, kun poliisi teki ratsian kiinteistöön, josta löydettiin pommin tekoon sopivia kemikaaleja. Hänellä epäillään olevan kytköksiä Hizbollah-terroristijärjestöön.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.