Mainos

Ulkoministeriö: Thaimaan turvallisuutta seurataan räjähdysten jälkeen

Suomen ulkoministeriö ei ole muuttanut matkustustiedotettaan Thaimaahan, eli matkustamista Thaimaahan ei ainakaan tällä hetkellä pidetä vaarallisena Bangkokissa tänään tapahtuneiden räjähdysten vuoksi.

Ulkoministeriön mukaan tilannetta kuitenkin seurataan.

Bangkokissa tapahtui tänään kolme räjähdystä, joissa loukkaantui ilmeisesti viisi ihmistä.

Britannia kehottaa Thaimaassa asuvia asuvia brittejä noudattamaan maan viranomaisten antamia toimintaohjeita ja seuraamaan tarkasti uutisia. Britannialla on voimassa jo aiemmin annettu varoitus suuresta terrorin uhasta Bangkokin, Chiang Main, Chiang Rain, Khon Kaenin, Ubon Ratchathanin ja Udon Thanin maakunnissa.

Israel syyttää Irania

Thaimaata oli varoitettu mahdollisesta pommi-iskusta ennen tänään tapahtunutta räjähdysten sarjaa, Thaimaan poliisi kertoo. Iskun tapahtumapaikkaa ei kuitenkaan tiedetty ennalta.

Israelin puolustusministeri Ehud Barak syyttää iskuista Irania ja sen harjoittamaa terrorismia. Barakin mukaan räjähdykset olivat osa suurempaa uhkaa.

– Iskuyritys Bangkokissa todistaa jälleen kerran, että Iran ja sen edustajat jatkavat terroria, hän arvostelee.

Bangkokin räjähdykset tapahtuivat päivä sen jälkeen, kun Israelin lähetystöihin Intiassa ja Georgiassa kohdistui pommi-isku. Israelilainen diplomaatti ja hänen kuljettajansa haavoittuivat New Delhissä. Israel uskoo Iranin olevan myös näiden iskujen takana.

Bangkokin räjähdyksistä kiinniotetulta mieheltä löydettiin Iranin henkilöllisyystodistus. Hänen kansallisuuttaan ei kuitenkaan ole varmennettu.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.