Ossi Oikariselta huolestuttava huomio Kimi Räikkösen ja Alfa Romeon tilanteesta – "Kysymys, mihin pitää löytyä vastauksia nopeasti"

Espanjan F1-viikonloppu oli Kimi Räikkösen tähdittämälle Alfa Romeolle erittäin haastava. C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen nostaa esiin huolestuttavan seikan Alfa Romeon iskukyvystä.

Räikkönen jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman MM-pisteitä, kun hän sijoittui Barcelonassa sijalle 14. Alfa Romeon vauhti ei ollut missään vaiheessa viikonloppua tarpeeksi hyvällä tasolla. Oikarisen mukaan Barcelonan kisaviikonloppu saattoi näyttää osviittaa Alfa Romeon todellisesta suorituskyvystä.

– Nyt oli vain sellainen viikonloppu, että ei yksinkertaisesti pystynyt paikkaamaan hanskalla. Ne muutamat ensimmäiset kisat, joista Kimi on hyvin pystynyt pisteitä tuomaan, on ehkä ollut sellaista ylisuorittamista tuolla autolla, Oikarinen pohtii.

F1:n rengasvalmistaja Pirelli toi Barcelonaan selvästi aiempia kisoja kovemmat rengasseokset, mikä tuotti Alfa Romeolle suuria vaikeuksia. Se herättää huolenaihetta myös Oikariselle.

– Kun mentiin kovempaan rengasseokseen, siinä kohtaa Alfan auto ei yksinkertaisesti toimi niin hyvin kuin tuolla pehmeämmällä rengasseoksella. Tämä on sellainen kysymys, mihin pitää löytyä vastauksia ja nopeasti.

Kauden aikana nähdään kuitenkin monia eri kovuusasteen seoksia, joten Alfa Romeolla ei välttämättä ole kuitenkaan aina yhtä haastavaa kuin Barcelonassa.

– Voimasuhteet tulevat vaihtelemaan. Alfa Romeon tapauksessa, kun mentiin kovempiin rengasseoksiin, auto ei toiminut. Tulee viikonloppuja, joissa ollaan taas skaalan toisessa ääripäässä pehmeissä renkaissa.

– Sitä kautta voimasuhteet voivat vaihdella yllättävänkin paljon. Ei tuota Alfa Romeon ja Räikkösen kohtaloa olla hakattu kiveen. Varmasti tulevat voimasuhteet vaihtumaan, Oikarinen vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat