Ossi Oikarinen nosti esiin kriittisen yksityiskohdan Valtteri Bottaksen voitosta – "Oli niin lähellä"

Paalupaikalta Azerbaidzhanin voitokkaaseen F1-kisaan lähtenyt Valtteri Bottas onnistui säilyttämään asemansa lähdössä, vaikka Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton nousi heti rinnalle. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen huomautti, että tässä Bottaksella on terästettävää jatkoa ajatellen.

– Lähtö oli todella tiukka. Hamilton sai selkeästi paremman lähdön Mersu-kuljettajista.

– Ykkösmutkaan mentäessä Hamilton oli jo edellä. Valtteri jarrutti vähän myöhemmin siihen. Pystyi ajamaan laajemman kaaren eli ulkolinjan ja sitä kautta piti vähän enemmän vauhtia. Kakkosmutkakin oli vielä tiukka taistelu, mutta kun päästiin kolmosmutkaan, Valtteri piti autonsa keskellä rataa ja otti johtopaikan, Oikarinen kuvasi.

Bottas menetti edellisessä kisassa Kiinassa ykkössijansa Hamiltonille sutimiseen lähdössä. Oikarinen muistutti, että nytkin meni hilkulle.

– Oli niin lähellä, ettei Hamilton mennyt ohi lähdössä. Startti ei ollut paras mahdollinen. Kiinassa valkoinen viiva aiheutti sutimisen. En tiedä, mikä se oli täällä, mutta siinä on pieni juttu, johon pitää kyllä keskittyä ennen seuraavaa kisaa.

Azerbaidzhanin kilpailussa meni jännäksi vielä lopussa. Hamilton nousi lähimmillään alle sekunnin päähän hiillostamaan Bottasta.

– Viimeisen 10 kierroksen paine siihen. Ei virheitä, ja Hamiltonilta nähtiin ratkaiseva virhe lähdettäessä viimeiselle kierrokselle. Viimeisessä mutkassa pikkuisen pitkäksi, ja Valtteri sai sen 1,5 sekuntia eroa. Minun mielestäni Valtterilta todella, todella hyvää tekemistä. Nimenomaan virheettömyys, tasaisuus ja paineen sieto tuossa oli ilmiömäistä, asiantuntija Aaro Vainio suitsutti.

Lue myös:

    Uusimmat