Valtteri Bottas ei alkanut selitellä karun MM-takaiskun jälkeen – tausta heijastui jo aiemmasta virheestä

Valtteri Bottas koki jälleen uuden takaiskun MM-taistelussa, kun hänen tallikaveri Lewis Hamilton ajoi Kanadan GP:n voittoon. Bottas jäi puolestaan neljänneksi. Suomalaiskuski ei kuitenkaan selitellyt sen enempää nihkeästi menneen viikonlopun jälkeen.

Bottaksen kisan vaikeus oli peräisin pitkälti lauantailta. Tuolloin suomalaiskuski oli ajaa seinään aika-ajojen kolmannen osion alkuhetkillä. Toinen veto meni puolestaan pieleen yliyrittämisen takia.

Sunnuntaina Bottas oli vaikeassa paikassa.

– Niin se vähän meni. Ei se (lauantaina) aina välttämättä vaikuta, mutta nyt se selkeästi vaikutti. Kärkikolmikko meni menojaan, kun itse jäin hitaampien autojen taakse. Eikä siinä oikein pystynyt hyökkäämään – aina kun oli muiden autojen lähellä, niin lämmöt rupesivat nousemaan niin jarruissa kuin koneessa. Niitä joutui säästelemään, Bottas kävi läpi C Moren haastattelussa.

Bottas oli haasteiden keskellä useaan otteeseen muun muassa Renault-kuskien kanssa. Meno parani joka kerta, kun Bottas pääsi eroon muista.

– Kun oli tyhjää, niin sitten sai hyvän vauhdin päälle. Eipä se sitten auta, jos ero on jo 20 sekuntia, Bottas levitteli käsiään, kuvaannollisesti.

Kisan lopussa Mercedes päätti hakea Bottakselle lisäpisteen, kun saksalaistalli laittoi suomalaiselle pehmeät renkaat alle.

– Kymmenen kierrosta taisi olla jäljellä, kun aloimme keskustella siitä. Minulla oli siinä ikään kuin vapaa varikkopysähdys. Yksi lisäpiste on parempi kuin ei mitään, Bottas ynnäili.

Hamilton johtaa nyt MM-sarjaa 29 pisteen erolla Bottakseen nähden. 

Bottaksen kisa C Moren studion analyysissä:


Lue myös:

    Uusimmat