Valtteri Bottaksella yllättävä haitta voittotaistelussa: "Massiivinen mehiläinen tai joku"

Valtteri Bottas oli erittäin lähellä napata kärkipaikan haltuunsa jo Venäjän F1-kisan lähtökiihdytyksessä, mutta Lewis Hamilton onnistui vielä tässä vaiheessa pitämään pintansa.

Bottas ponkaisi matkaan kolmosruudusta ja iski heti ensimmäisessä mutkassa Max Verstappenin Red Bullin edelle. Pehmeämmillä renkailla startannutta Hamiltonia hän haastoi viimeiseen asti, mutta joutui lopulta perääntymään.

– Lähtö oli mielestäni aika hyvä, mutta Lewis sai myös hyvän lähdön. Kun lähdet pehmeällä renkaalla, niin lähtö itsessään on aina pikkaisen parempi, Bottas kertoi MTV Urheilulle kaksikon välisestä rengaserosta.

– Sain hyvän imun, mutta ei ollut vain ihan tarpeeksi. Olisi pitänyt saada itse parempi lähtö. Ekassa mutkassa tiesin, että pitää jarruttaa vähän myöhään ja sen takia meni vähän pitkäksi.

Lähdössä Bottasta haittasi myös toinen hiukan erikoisempi ongelma.

– Itse asiassa siinä oli vähän ongelmaa, koska joku massiivinen mehiläinen tai joku osui visiiriini juuri ennen jarrutusta, joten en oikein pystynyt näkemään, milloin minun pitäisi jarruttaa, joten sen takia menin liian syvälle (mutkaan), Bottas selvitti.

Kakkospaikalta hän kuitenkin pystyi hallitsemaan kisaa, koska Hamilton oli joutunut aika-ajojen virheensä takia ottamaan lähtöön kolmesta seoksesta pehmeimmät renkaat. Bottas sai rauhassa odottaa, että kisa putoaa hänen näppeihinsä.

– Lewis joutui tietenkin aikaisemmin pysähtymään, ja sitten pystyin oikeasti näyttämään vauhdin. Oikeastaan tiesin, että näin tulee todennäköisesti käymään. Minulla oli siinä etulyöntiasema selkeästi.

Myös Hamiltonin kymmenen sekunnin aikarangaistus lämmittelyssä kahdesti väärässä paikassa tehdyistä harjoituslähdöistä alkoi pelata kisaa Bottaksen pussiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja