Lewis Hamilton selitti tappiota Valtteri Bottakselle uudella tekijällä – uhoaa ryhtyvänsä toimenpiteisiin

Lewis Hamilton menetti sunnuntaina formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:n loppupuolella aikaa virtuaalisen turva-auton aikana, ja Mercedes-tallikaveri Valtteri Bottas onnistui luomaan itselleen hengitystilaa kisan kärjessä. Toiseksi loppurynnistyksestään huolimatta jäänyt Hamilton aikoo ryhtyä toimenpiteisiin, ettei vastaavaa enää tapahdu.

Hamilton oli jo aiemmin sanonut olleensa "liian ystävällinen" lähdössä taisteltuaan rinta rinnan Bottasta vastaan mutta jäätyään kakkoseksi.

– Valtteri teki parempaa työtä aika-ajoissa viimeisellä kierroksella, mikä pisti hänet asemaan, jossa hän pystyi taistelemaan, Hamilton sanoi paalupaikan nenän edestään vieneestä tallikaverista Motorsport.comin mukaan.

Hamilton sanoi, että hänen täytyy tehdä töitä lähdön kanssa. Hän puntaroi myös virtuaalisen turva-auton aikaista tilannetta. Britti oli nimittäin kaksi sekuntia Bottasta perässä ennen virtuaalista turva-autoa, mutta nastolalainen onnistui virtuaalisen turva-auton aikana kasvattamaan etumatkansa 3,5 sekuntiin.

– Menetin kaksi ja puoli sekuntia, tai mitä se olikaan (1,5 sekuntia), virtuaalisen turva-auton aikana, joten minun täytyi tulla takaisin siitä. Kun jäljellä oli vain yhdeksän kierrosta, se ei ollut helppoa. Se oli minun virheeni ja jotain, minkä kanssa minun täytyy tehdä töitä.

Hamilton käänsi kuitenkin tämän jälkeen huomion rattiin.

– On joitain asioita, joita voin korjata ratissa varmistaakseni, että tätä ei tapahdu uudestaan.

Hamiltonilta udeltiin tarkennusta, millaisia muutoksia hän haluaa tehdä. Britin mukaan hän ei pysty kuitenkaan puhumaan siitä, koska kyse on "todella teknisistä jutuista".

Hamilton nousi lopussa lähimmillään alle sekunnin päähän Bottaksesta, mutta virheettä ajanut nastolalainen piti pintansa kärjessä.

Bottas siirtyi voittonsa myötä MM-sarjan piikkipaikalle, yhden pisteen erolla Hamiltoniin.


Lue myös:

    Uusimmat