Osa pääkaupunkiseudun liikuntapaikoista yhä auki suosituksista huolimatta – "Korona ei siirrä eräpäivää, laskut on maksettava"

2:08
Kuntosali Tempaus Areenan toimitusjohtaja Matti Vestman pitää epäreiluna, että kaikki sisäliikuntapaikat niputetaan: "Tuhon tie, jos kaikki pistetään kiinni."

Osa yksityisistä sisäliikuntapaikoista sanoo noudattavansa suosiolla pääkaupunkiseudulla annettuja koronasuosituksia, vaikka päähän ottaakin. Toiset pitävät ovensa yhä auki.

Helsingin kaupunki on sulkenut kaikki sisäliikuntatilansa ja lopettanut aikuisten harrastusvuorot ulkoliikuntapaikoilla.

Samantapaisia rajoituksia on tullut myös muilla leviämisalueilla, kuten Oulussa ja Lahdessa. Pääkaupunkiseudulla jatketaan urheiluharrastustoimintaa tietyin rajoituksin.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kehotti yksityisiä toimijoita noudattamaan samoja rajoituksia. Isot kuntosaliketjut kuten Elixia ja Fressi ovat pitäneet salinsa kuitenkin  auki.

Suurissa ketjuissa ryhmäliikuntatuntien osallistujamäärää on yleensä rajoitettu, ja yritykset korostavat siivouksen merkitystä ja suosittelevat asiakkailleen maskin käyttöä.

Fressin toimitusjohtaja Hannu Välikoski sanoo, että yhtiössä pystytään jäljittämään tarkasti, jos altistumisia on tullut.

– Tiedämme joka hetki, ketä saleillamme on. Kuuden kuukauden aikana meillä on noin miljoona liikuntakäyntiä ja sinä aikana on syntynyt yksi karanteeniin johtanut altistuminen. Minusta se ei ole kovin paljon, Välikoski sanoi Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Hän sanoo, että asiakkaat saavat halutessaan myös lopettaa jäsenyyden koronaepidemian takia.

– Totta kai se on mahdollista. Yllättävän vähän näitä tapauksia on.

"Tuntuu, että omaa alaa syrjitään"

Kuntosali Tempaus Areenan toimitusjohtaja Matti Vestman sanoo, että toimintaa on jatkettava taloussyistä.

– Minulla on laskupino, eikä päivittäinen koronatartuntamäärä siirrä eräpäivää. Laskut on maksettavat. Tappiota on tehty, mutta olemme pystyneet pitämään toiminnan käynnissä. Jos tällaisen salin laittaa kiinni, on sitä aika vaikea lähteä käynnistämään uudestaan.

Kuntokeskus Training for Warriorsin luova johtaja Johannes Hattunen sanoo tilanteen ottavan päähän. Yritys sulki silti ovensa.

– Suositukset olivat selkeät. Takkiin tulee isolla kädellä ja välillä tuntuu epäreilulta, harmittaa ja suututtaa, kun tuntuu, että omaa alaa syrjitään. Linjauksemme on kuitenkin, että päästäksemme sitä kohti, että toiminnot voidaan avata, pelaamme yhteisten sääntöjen mukaisesti, Hattunen totesi.

Toimittajat: Minna Perovuo ja Sanna Pietiläinen


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja