Koronarajoitukset tiukentuivat pääkaupunkiseudulla, Marco Bjurström: "Meillä on moraalinen pakko pistää toiminta kokonaan poikki"

Koronarajoitukset tiukentuivat pääkaupunkiseudulla – muu Suomi seuraamassa perässä 2:04
Koronarajoitukset tiukentuivat tänään pääkaupunkiseudulla ja viikon mittaan uusia rajoituksia on luvassa myös muualle Suomeen

Koronarajoitukset tiukentuivat tänään pääkaupunkiseudulla ja viikon mittaan uusia rajoituksia on luvassa myös muualle Suomeen. 

StepUp Schoolin salit olivat Helsingissä maanantaina tyhjät. Tavallisesti tanssikoulun kolmessa toimipisteessä käy lähes pari tuhatta oppilasta viikossa. 

Mitään tunteja ei enää tämän vuoden puolella järjestetä. 

– Olemme yksityinen toimija, joten meille ei tule mitään määräyksiä. Tulee suosituksia, mutta koska me olemme niin merkittävä toimija ja meillä on paljon aikuisia ja lapsia tanssimassa, niin totesimme, että meillä on moraalisesti pakko toimia myöskin niin, että me pistämme toiminnan kokonaan poikki, StepUp Schoolin perustaja Marco Bjurström kertoo.

– Kukaan ei kestäisi sitä, jos tapahtuisikin jotain. Se tapahtuisi sen takia, että me emme ole kuunnelleet näitä ohjeistuksia.

Marco Bjurström kuvailee tuntemuksiaan surkeiksi ja pettyneiksi.

– Ei tämä ole kenenkään vika, mutta harmittaa hirveästi oppilaiden kannalta. Kuitenkin työnantajana on vielä raskaampaa.

– Meillä on kuitenkin yli 50 opettajaa ja kaikki muu henkilökunta ja kaikki on lomautettu. Ihan kaikki. Se on valtava asia.

– Keväällä olimme kiinni kaksi ja puoli kuukautta. Kyse on usein ihmisistä, joilla ei ole mitään muuta työtä eikä hirveästi säätöjä. Nyt vaan on pakko taas pistää hanat kiinni ja toivoa, että kaikki pärjäävät tämän yli.

– Työnantajana on maailman kauheinta sanoa näille ihanille ihmisille, että sori, et saa tulla töihin, Bjurström sanoo herkistyneenä.

Oulussakin vedotaan yksityisiin toimijoihin

Viikon mittaan uusia koronarajoituksia on tulossa myös muualle Suomeen. 

Oulussa ryhmäharrastusliikunta keskeytetään huomenna niin sisä- kuin ulkotiloissa. Keskeytys koskee myös lapsia ja kestää 18. joulukuuta asti.

– Sinänsä kyse ei ole  itse harrastustapahtumasta vaan siitä, että lapset kokoontuvat ennen ja jälkeen harrastustoiminnan. Siihen liittyy lasten kohdalla aina tälläistä ryhmääntymistä, jossa tulee kohtaamisia, sanoo puhelimessa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

– Toivomme vahvasti, että yksityiset urheiluseurat toimivat samalla tavalla.

"Ymmärrän taloudellisen paineen"

– Ymmärrän taloudellisen paineen ja ymmärrän sen ärsytyksen ja pahan mielen, mutta ihmettelen, miten uskaltaisi jatkaa, Marco Bjurström sanoo.

– Minulla on vahva usko, että joku päättäjä näkee, mitä me teemme, ja yhteiskunta tulee jollain tavalla vastaan.

– Kuluthan eivät katoa mihinkään. Palkkakulut vähäksi aikaa, kun tulee lomautukset, mutta vuokrat ja muut eivät katoa mihinkään. 

– Apuja tarvitaan, mutta jos ei saada, niin silti me sinnittelemme. Perhana, Marco Bjurström virnistää.  

Lue myös:

    Uusimmat