Mainos

"Osa-aikatyötä" ottaneita kehotettu siirtelemään rahasummia – poliisi epäilee massavärväykseksi

Poliisin mukaan ihmisiä on värvätty lehti-ilmoituksilla osa-aikaiseen freelance-työhön, jota epäillään nyt massamarkkinointirikokseksi.

Poliisi epäilee, että ihmisiä yritettiin värvätä niin sanotuiksi rahamuuleiksi. Työssä ei lehti-ilmoituksen mukaan ollut pätevyys- tai tutkintovaatimuksia, ja muutamana päivänä viikossa tehtävästä työstä luvattiin maksaa 460 euron suuruinen korvaus.

Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa työtä tarjonneeseen tahoon yhteydessä olleet henkilöt ovat saaneet postissa nimelleen osoitetun usean tuhannen punnan shekin. Heidät on ohjeistettu siirtämään summa omalle pankkitililleen.

Myöhemmin summa on pitänyt siirtää ohjeiden mukaan ulkomaalaiselle tilille pankkisiirtona; tästä on saanut vähentää omana palkkionaan 460 euron suuruisen summan.

Poliisi muistuttaa, että mikäli henkilö ryhtyy pyydettyyn toimeen, hän saattaa syyllistyä rangaistavaan tekoon. Poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa kolme tapausta.

Toiminta saattaa olla varsin laajaa ja on mahdollista että osa toimintaan liittyneistä on suorittanut pyydettyjä rahansiirtoja. Poliisi kehottaa sekä heitä että niitä, jotka eivät ole rahaa siirtäneet, olemaan yhteydessä poliisiin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.