Mainos

Oppisopimuksia tänä vuonna ennätysmäärä

Työministeriön ja opetusministeriön yhteinen tiedotuskampanja on innostanut työnantajat tarjoamaan oppisopimuspaikkoja yli odotusten. Oppisopimusten määrän arvioidaan tänä vuonna nousevan 30 000:een.

Koko tälle vuodelle asetettu sopimusmäärätavoite on jo ylitetty, sillä oppisopimuksia arveltiin syntyvän 19 500. Jo toukokuun alkuun mennessä sopimuksia oli solmittu 21 300, kun koko viime vuonna oppisopimuskoulutuksessa oli 18 600 nuorta.

Nyt näyttää siltä, että myös hallituksen työllisyysohjelman tavoite nostaa nuorten oppisopimusten määrä 20 prosenttiin ammatillisen koulutuksen aloituspaikoista toteutuisi. Tähän saakka aloituspaikoista vain 2-3 prosenttia on ollut oppisopimuksia.

-Jos oppisopimusten määrä kasvaa tätä vauhtia, pääsemme varmasti vuoteen 2000 mennessä hallituksen tavoitteeseen, sanoo neuvotteleva virkamies Juha Mäntyvaara opetusministeriöstä.

Työnantajia on houkuteltu tarjoamaan koulutuspaikkoja muun muassa radio- ja tv-mainoksilla. Paikkoja on syntynyt etenkin perinteisille oppisopimusaloille teollisuuteen ja kauppaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.