Mainos

Oppilaitos kielsi näkövammaiselta opaskoiran käytön

Näkövammainen opiskelija teki yhdenvertaisuusvaltuutetulle kantelun, koska häntä oli kielletty käyttämästä opaskoiraa kansanopiston tiloissa ja asuntolassa.

Syynä opiston ratkaisuun oli eräiden opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten ilmoitukset koira-allergiasta ja vetoaminen opaskoiran aiheuttamaan työturvallisuusriskiin.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan oppilaitos on toiminut syrjivästi kieltäessään opaskoiran käytön. Opaskoira on vammaiselle henkilölle välttämätön apuväline, ei lemmikki.

– Oppilaitos on toiminut lainvastaisesti kohdellessaan näkövammaista opiskelijaa muita huonommin. Näkövammaisella on yhdenvertainen oikeus opiskella siinä missä muillakin, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sanoo.

Tilannetta yritettiin sovitella yhdenvertaisuusvaltuutetun johdolla syyskuussa 2015, mutta sovittuihin toimenpiteisiin ei ole ryhdytty. Yhdenvertaisuusvaltuutettu suoritti tarkastuskäynnin opistoon marraskuussa selvittääkseen opiston toimet.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan on täysin mahdollista löytää ratkaisu, jossa allergisten henkilöiden ja opaskoiraa käyttävän näkövammaisen opintoihin osallistuminen toteutetaan molempien osapuolien oikeuksia ja tarpeita kunnioittavalla tavalla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.