Mainos

Opiskelija kuoli allergiseen reaktioon – oli varmistanut aterian turvallisuuden tarjoilijalta

Brittiläisessä oikeusistuimessa käsitellään tapausta, jonka mukaan yliopisto-opiskelija kuoli allergiseen reaktioon, vaikka hän oli varmistanut ruoka-aineiden sopivuuden tarjoilijalta. Tapauksesta uutisoi BBC.

18-vuotias Shahida Shahida vieraili neljän ystävänsä kanssa Almost Famous -nimisessä ravintolassa Manchesterissa. Maitoallergiasta kärsivät tyttö opiskeli Manchesterin yliopistossa matematiikkaa.

Hänen ystävänsä Lauren Davies kertoo Shahidan menneen tilaamaan ensin, sillä tämä halusi varmistaa tarjoilijalta ruoka-aineiden sopivuuden. Shahida päätti tilata marinoidun kanahampurilaisen. Laurenin mukaan tarjoilija meni ensin "puhumaan jollekin" ja palattuaan tarjosi annosta ilman coleslawia ja kastiketta.

Ruokailun jälkeen viisi ystävää ehtivät kävellä mailin päähän ravintolasta, kun Shahidan täytyi istua maahan huonovointisuuden takia.

– Luulen, että hän raapi käsiään ja jalkojaan, ja jossain vaiheessa hän sanoi kärsivän allergisesta reaktiosta. Yritin pitää hänet rauhallisena, ja hän käski meitä ottamaan adrenaliinipistoksen hänen laukustaan.

Aikaisemmin adrenaliini-injektoria käyttänyt ystävä pisti nuorta naista reiteen. Paikalle saapuivat myös kaksi lähellä olevaa vartijaa, jotka alkoivat antaa Shahidalle ensiapua.

Vartijoiden mukaan Shahida menetti tajuntansa ja hänen suustaan alkoi tulla vaahtoa. Kun ensihenkilökunta tuli paikalle 18-vuotias ei enää hengittänyt, ja hänen sydämensä oli pysähtynyt.

Myöhemmin selvisi, että Shahidan adrenaliinipistos oli juuri vanhentunut eikä sen takia vaikuttanut.

Lähde: BBC

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.