Esikoistaan odottava aviopari oli romanttisilla treffeillä – herkullinen ateria tappoi tulevan isän: ”Järkyttävintä on, ettemme tienneet"

0:40
Tiedätkö, mitä dermografismi eli piirtopaukamointi on?

Australialaisen avioparin treffi-ilta sai karmivan käänteen, kun allergiastaan tietämätön mies sai nauttimastaan kalasta vakavan anafylaktisen reaktion. Viisi päivää myöhemmin mies kuoli sairaalassa ja vaimo jäi odottamaan parin pian syntyvää esikoista yksin. Traagisesta tapauksesta kertoo muiden muassa News.com.au.

Alexander Hall, 37, oli vaimonsa Cassandran, 33, kanssa romanttisella illallisella pienessä Ballanin kaupungissa helmikuun alussa. Pariskunta jakoi keskenään kalakorin. Kalakorista löytyi barramundia, paikallista ruokakalaa, jota Alexander ei ollut syönyt aikoihin.

– Kun olimme syöneet aterian, hän kertoi todella pitäneensä kalasta ja sanoi, ettei ollut syönyt sitä muutamaan vuoteen, Cassandra muistelee News.com.au-sivuston mukaan.

Illallisella Alexander muisteli, että viimeksi barramundia syötyään hänen huulensa olivat alkaneet hieman kihelmöidä.

Kukaan ei tiennyt vakavasta allergiasta

Muutaman minuutin kuluttua Alexander muuttui hiestä märäksi. Miehellä oli vaikeuksia hengittää. Hän muuttui siniseksi ja menetti tajuntansa.

Cassandra yritti ravintolassa aterioineen, vapaalla olevan sairaanhoitajan kanssa elvyttää Alexanderia ennen kuin mies kiidätettiin sairaalaan.

– En voinut tehdä mitään, koska pelkäsin niin paljon, ja näin, että hän oli peloissaan eikä halunnut jättää meitä, Cassandra kertoo.

Sairaalassa Alexanderin vointi romahti. Hän kuoli viisi päivä myöhemmin. Kuolinsyytutkimuksessa menehtymisen syyksi nimettiin vaikea anafylaktinen reaktio sekä aivojen hapenpuute.

Cassandra toivoo voivansa traagisella tarinallaan lisätä ihmisten tietoa allergioista. Vaikka allerginen reaktio olisi ensimmäisellä kerralla lievä, kuten vain huulien kihelmöintiä, voi se seuraavalla kerralla olla hyvin vakava. Allergia kehittyy allergeenille altistumisen jälkeen, ja vasta uudelleenaltistuminen synnyttää allergisen reaktion.

– Järkyttävintä on, että emme tienneet hänen olevan allerginen barramundille, Cassandra snaoo.

Tulevaisuus pelottaa nuorta leskeä

Viime vuonna avioitunut pariskunta odotti esikoistaan, Isabelleksi nimettyä tyttövauvaa, jonka laskettu aika on toukokuussa. Surun murtama Carrandra joutuu kasvattamaan lapsen yksin.

Lisäksi nuori ja pian äitiyslomalle jäävä leski on yksin vastuussa pariskunnan unelmakotiaan varten ostaman tontin hoidosta ja lainanlyhennyksistä.

– Rehellisesti sanoen en tiedä, mitä tehdä, ja se on melko pelottavaa.

Menetys on kääntänyt Cassandran elämän päälaelleen. Ainoa kultareunus on, että Alexander oli elinluovuttaja. Nyt miehen suuri sydän sykkii jonkun toisen rinnassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja