Kreikan loman kauhea loppu: Terve brittiäiti kuoli syötyään pari suupalaa raakaa kanaa

0:25

Terve ja hyvässä kunnossa ollut brittiäiti kuoli lomallaan Kreikassa syötyään vain muutaman suullisen kanaa, jota ei oltu kypsennetty kunnolla. Tapauksesta uutisoi brittilehti Daily Mail.

Katso yllä olevalta videolta kikka, jonka avulla voit tunnistaa raa'an kananmunan kypsästä!

Britannialainen Natalie Rawnsley, 37, oli viime vuoden elokuussa lomalla Kreikassa Korfun saarella miehensä Stewartin ja kahden nuoren poikansa kanssa. Matka muodostui lopulta äidin viimeiseksi.

Perhe oli syömässä hotellin buffetissa, jossa Natalie valitsi lautaselleen kanaa, salaattia ja katkarapuja. Muut perheenjäsenet ottivat pastaa, nakkeja ja leipää.

– Natalie alkoi syödä ruokaansa ja kun hän leikkasi kanaa, kana tihkui punaista verta, ja siinä vaiheessa kommentoin, että se näytti veriseltä. Hän nousi ylös, korvasi kanan eri palasella ja tuli takaisin ja söi sen, kertoo Natalien mies Stewart.

– Hän söi muutaman suullisen sitä toista kanaa.

Huono olo alkoi pian

Jo illalla Natalie valitti huonoa oloa. Keskellä yötä hän heräsi oksentamaan hotellin vessaan.

Aamulla seitsemän maissa lääkäri saapui. Diagnoosiksi tuli mahasuolitulehdus, jonka tarttumavaaran takia Stewartin mukaan muuta perhettä kehotettiin pysymään äidistä erillään.

Päivän aikana naisen tila kuitenkin huononi edelleen, ja yhden maissa iltapäivällä Natalie siirrettiin sairaalaan 70 kilometrin päähän.

Kuolema 36 tunnissa

Stewart jäi lasten kanssa ja odotti, että vaimo palaisi takaisin aamuun mennessä. Myöhään illalla häntä pyydettiin kuitenkin saapumaan sairaalaan.

– Vaimoni oli huoneen päässä kahdeksan ihmisen ympäröimänä. Hän oli täysin hereillä ja tajuissaan, ja iloinen nähdessään minut, mutta selkeästi tuskainen ja huolissaan. Hänen jaloissaan oli kipua ja hänellä oli monia punaisia laikkuja kaikkialla, Stewart kertoo.

EHEC-infektion oireet ovat tavallisesti verinen, kuumeeton ripuli ja vatsakrampit, ja oireet alkavat yleensä 3–4 vuorokauden kuluessa. Kuitenkin etenkin aikuiset voivat olla oireettomia.

Illan aikana Natalien tila huononi entisestään ja lääkärit halusivat lähettää hänet mantereelle paremman hoidon pariin. Yhtäkkiä perheenjäsenet huomasivat tajuttomuuteen vaipuneen naisen sydämen sykkeen laskevan.

Lääkärit saapuivat, mutta alle kymmenessä minuutissa Natalien elämä oli ohi.

Terveellisiä elämäntapoja noudattanut kahden lapsen äiti kuoli 36 tunnin jälkeen raa'an kanan syömisestä.

Syynä EHEC-infektio?

Daily Mailin haastatteleman asiantuntijan mukaan ruokamyrkytyksen vaarallisuus riippuu täysin ihmisen geeneistä. Natalien kuoleman syyksi hän epäilee E. Coli -bakteerin aiheuttamaa infektiota.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kirjoittaa nettisivuillaan EHEC-nimisen E. Coli -bakteerin aiheuttamasta infektiosta, joka voi johtaa pahimmillaan kuolemaan.

THL:n mukaan jo hyvin pieni määrä bakteereja voi aiheuttaa EHEC-infektion. Tavallisesti tartunta tulee saastuneen ulosteen, huonosti kypsennetyn ruuan tai juoma- ja uimaveden välityksellä.

THL suosittelee EHEC-tartunnan ehkäisemiseksi hyvää käsi- ja wc-hygieniaa. Kädet tulisi pestä hyvin aina vessakäynnin ja lapsen vaipanvaihdon jälkeen, sekä ennen ruoanlaittoa ja ruokailua.

Myös kotieläinpihalla tai navetassa vierailun jälkeen on syytä kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan.

Lähteet: Daily Mail, THL

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja