Mainos

Opettajien mielestä teinin paita paljasti liikaa – isosiskolta tiukka näpäytys

18-vuotias amerikkalaistyttö keksi loistavan vastaiskun, kun koulu tyrmäsi hänen pikkusiskonsa paidan liian paljastavaksi.

Kansasissa asuva lukiolainen, Isabella Villegas, 18, oli järkyttynyt kuultuaan, että hänen 13-vuotiaan pikkusiskonsa, Gracen, olkapäät paljaaksi jättävä paita oli tyrmätty koulussa liian paljastavaksi. Tyttö oli ollut innoissaan paidan käytöstä, sillä oli ostanut sen juuri edellisenä päivänä omilla rahoillaan.

Grace kertoi Buzzfeed-sivustolle, ettei häntä rangaistu paidan käytöstä, mutta useat opettajat kommentoivat negatiivisesti hänen asuaan.

– Mnein kouluun ja sain katseita opettajilta, en mitään kivoja katseita, tyttö kertoo, ja sanoo tajunneensa saman tien, että hänen asustaan tulee sanomista. Ikävien kommenttien jälkeen tyttö kävi lopulta vaihtamassa varapaidan ylleen.

– Mikään hänen paidassaan ei ollut sopimatonta, isosisko toteaa.

Niinpä tilanteesta kuultuaan Isabella-sisko keksi näpsäkän ratkaisun vastaaviin tilanteisiin. Hän kehitteli vartissa siskolleen täysin uuden paidan käytettäväksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Paidassa lukee:

"Pukeutumiskoodi:

– Edistää nuoren vartaloiden esineellistämistä ja seksualisointia

– Syyllistää pukeutujaa katsojan mielipiteestä/teoista

– Pahentaa raiskauskulttuuria

 – On potaskaa"

Sisko käski Gracen laittaa paidan kaappiinsa ja vetää ylleen, jos opettajat käskisivät hänen vielä vaihtaa vaatteita pukeutumiskoodin vuoksi.

Isabella jakoi kuvaparin Twitterissä, jossa sille on kertynyt tuhansia tykkäyksiä. Moni kommentoijista on häkeltynyt siitä, että Gracen käyttämää paitaa on moitittu sopimattomaksi. Moni myös innostui Isabellan suunnittelemasta paidasta, ja ilmoitti tilaavansa sellaisen mielellään itselleen.

Pukeutumuskoodit herättäneet hämmennystä ennenkin

Amerikkalaiskoulujen pukeutumiskoodit ovat hämmentäneet aiemminkin. Esimerkiksi viime syksynä 10-vuotias tyttö joutui käyttämään takkia hellepäivänä, kun hänen opettajansa syytti lapsen toppia "sopimattomaksi".  

Eikä kyseinen tapaus ollut ensimmäinen kerta, kun oppilaiden vaatetukseen on puututtu amerikkalaiskouluissa. Myös Bella-niminen tyttö sai moitteita leggingseihin pukeutumisesta ja liian lyhyestä tunikasta. Eräs 9-vuotias tyttö puolestaan ei saanut osallistua oppitunnille vaatetuksessaan.

Lähteet:  Someecards, Buzzfeed

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.