Mainos

Opettaja sai potkut valitettuaan Microsoftin Officesta

Moskovalainen opettaja on irtisanottu tehtävistään hänen valitettua koulun käyttämistä tietokoneohjelmistoista. Opettaja kertoo The Moscow Timesin verkkosivuilla, että hänet pakotettiin eroamaan, koska hän oli valittanut Microsoftin ohjelmien käytöstä. Vladimir Sorokin oli valittanut siitä, että Microsoftin ohjelmia on käytännössä pakko käyttää moskovalaisissa koulussa.

Tietotekniikkaa opettanut Sorokin kertoo valittaneensa presidentti Dmitri Medvedeville oppilaille suunnatusta online-työkalusta, joka vaatii Microsoft Officen toimimista tietokoneessa.

Hallitus päätti vuonna 2007, että kaikkien koulujen tulisi siirtyä käyttämään ilmaista Linux-käyttöjärjestelmää. Sorokinin mukaan Moskovan kouluissa käytetyt järjestelmät uhmaavat tätä määräystä vastaan.

- Kouluhallitus antaa etusijan Microsoftille. Asiaan täytyy saada valinnanvapautta, Sorokin valittaa.

Sorokin kertoo, että koulujen ei tarvitse maksaa käyttämistään Microsoftin ohjelmista, mutta Linuxiin pohjautuvat ohjelmistot ovat helpommin muokattavissa eivätkä ne ole riippuvaisia vain yhdestä kehittäjätahosta.

Moskovan kaupunginvaltuusto päätti syyskuussa, että kaikkien kaupungin koulujen tulee käytttää Officen tukea edellyttävää online-järjestelmää. Sorokinin mukaan järjestelmän on kehittänyt kaupunginvaltuustoon kytköksissä oleva Moscow Institute of Open Education -instituutti.

Sorokin teki valituksen kaupunginvaltuuston toimista Kremliin viime kuun alussa. Kuun puolivälissä hänelle ilmoitettiin, että valitus olikin lähetetty kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Pari viikkoa sitten Sorokinin koulun johtaja ilmoitti hänelle, että häntä ei enää haluta kouluun, koska hän oli "lavastanut syylliseksi ihmisiä, jotka ruokkivat koulua". Sorokinin mukaan hänen täytyi jättää eronpyyntönsä. Sorokinin mukaan koulun johtaja viittasi ilmeisesti Moscow Institute of Open Education -instituuttiin, jonka kautta koulu saa rahaa ja laitteita kahteen koeluontoiseen projektiin.

Sorokin on lähettänyt nyt toisen kirjeen Kremliin, jossa hän kysyy, miksi hänen valituksensa välitettiin niille viranomaisille, joista hän alunperi teki valituksen.

Myös toinen ohjelmistokohu

Sorokinin tapaus ei ole ensimmäinen kerta, kun ohjelmistokohu roihahtaa Venäjän kouluissa.

The Moscow Times viittaa CNews.ru-teknologiasivustoon, joka kertoo kaupunginvaltuuston päättäneen, että kaikkiin kesällä kouluihin hankittuihin Macintosh-tietokoneisiin pitää asentaa Windows XP-käyttöjärjestelmä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.